Suroviny pro 1 dávka
20 plátků
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 12 350 kJ / 2 952 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 69,25 g |
| Tuky | 28,68 g |
| Vláknina | 12,00 g |
| Cholesterol | 777 mg |
| Sodík | 309 mg |
| Sůl | 0,63 g |
| Sacharidy | 577,33 g |
Postup přípravy
Krok 1: Formu na biskupský chlebíček nebo srnčí hřbet vymažeme máslem. Dávka je do jedné formy o rozměrech 30 x 10 cm.
Krok 2: Celá vejce utřeme se všemi cukry do husté pěny. Cukr přidáme nadvakrát.
Krok 3: Pak do této našlehané hmoty zamícháme med, rum, mouky smíchané s práškem do perníku, podle potřeby mléko a nakonec zamícháme ořechy a sušené ovoce.
Krok 4: Těsto nalijeme do připravené formy, vložíme do STUDENÉ trouby a nastavíme ji na 160 °C.
Krok 5: Zda je perník upečený, poznáme podle suché špejle, kterou do něj zapíchneme.
Zveřejněno 29. 8. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Cestovní perník
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oxxj
Moje poznámka
Cestovní perník
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oxxj
Nejnovější recepty
Bramboračka dvou barev
Přidáno před 2 hodinami
Tatarský biftek s lojovými škvarky podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 7 hodinami
Kynutý houskový knedlík
Přidáno před 7 hodinami
Bramborové krokety z bramborové kaše
Přidáno před 7 hodinami
Mexický guláš sypaný sýrem
Přidáno před 8 hodinami
Kuřecí řízek v bramborovém těstíčku
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Svatomartinské rohlíčky z tvarohového těsta
Jana Jana před 36 minutami
Tarhoňa pečená v rajčatech
Podry před 39 minutami
Čočkový prívarok
magdalenka před 1 hodinou
Losos v máslové marinádě
magdalenka před 1 hodinou
Mungo - klíčky
magdalenka před 1 hodinou
Jeanův lázeňský lilek
magdalenka před 1 hodinou
Vepřové výpečky II
simonacw před 2 hodinami
Pomazánka z cukety a parmazánu
magdalenka před 2 hodinami
Bramborové krokety z bramborové kaše
u4285996806 před 3 hodinami
Suroviny:
vejce,
cukr moučkový,
cukr krupice,
cukr vanilkový,
mouka polohrubá,
mouka hladká,
prášek do perníku,
med tekutý,
rum,
mléko,
ořechy sekané,
ovoce sušené,
máslo
Komentáře (27)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Přidávám fotografii, ukládám a samozřejmě hodnotím nejvyšším možným počtem bodů 😉
Dnes jsem pekla znova, opět moc dobrý. Vůbec nedrobí a přestože těsto je světlé upečený má krásnou medovou barvu. Bereme na cesty do batohu. Přidávám foto.
Ovoce jsem nedala, jen coko penízky, a musím říct,že chuťově ok, ale straaaaasne suchý, buď příště dát dovnitř kompotováne ovoce, nebo strouhané jablko.
Jinak dát pernik do studené trouby, super fígl, děkuji.
Oříšky jsem dala lískové, dávám i vlašské, ale ty nebyly vyloupané, mohou být prakticky jakékoli, je jich docela dost druhů.