Suroviny
Porce: cca 3
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 392 kJ / 1 767 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 67,01 g |
| Tuky | 110,35 g |
| Vláknina | 17,40 g |
| Cholesterol | 379 mg |
| Sodík | 1,82 g |
| Sůl | 4,65 g |
| Sacharidy | 118,88 g |
Postup přípravy
Krok 1: Brambory oloupeme a nakrájíme na kousky, cibuli na proužky. Osolíme je a posypeme kmínem. Zakápneme olejem a promícháme je i s cibulí. Dáme je hrnce a přidáme vodu. Hrnec zapneme na 2. stupeň na 3 hodiny. Občas (zbytečně hrnec neotvíráme) promícháme.
Krok 2: Smetanu zředíme mlékem, lehce ohřejeme a přidáme sýry nakrájené na kousky. Půl hodiny před koncem by už měly být brambory téměř měkké. Vlijeme smetanu se sýry a dovaříme. Omáčka zhoustne, bude-li se zdát řídká, bude postupně houstnout. A naopak bude-li hustá, zředíme trochu mlékem.
Krok 3: Nakonec vše dochutíme případně solí a pepřem. Hned podáváme s vařeným vejcem nebo jen tak.
Zveřejněno 13. 5. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Brambory v sýrové omáčce v PH
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6OV7
Moje poznámka
Brambory v sýrové omáčce v PH
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6OV7
Nejnovější recepty
Piškotové nepečené šišky
Přidáno před 5 hodinami
Vanilkové pralinky
Přidáno před 6 hodinami
Neapolský salát
Přidáno před 8 hodinami
Staročeský kuba
Přidáno před 9 hodinami
Hrachová polévka s krutony
Přidáno před 10 hodinami
Marinovaná kuřecí játra v omáčce se zeleninou
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánoční cukroví - křehké vanilkové rohlíčky
Danakoukolova před 1 hodinou
Išelské cukroví
Danakoukolova před 1 hodinou
Vosí hnízda
RNiklova před 1 hodinou
Jednohubky s pomazánkou z červené řepy
BinaSa před 1 hodinou
Vánočka Moniky Absolonové
Iricek před 1 hodinou
Hrášková polévka - jednoduše
jitkahot před 2 hodinami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
TetianaCherneha před 2 hodinami
Nejlepší marokánky
H33inrich před 2 hodinami
Plněný Hermelín s pivní omáčkou a bramborem
Sahula před 2 hodinami
Babiččina čočková polévka
pesmax před 3 hodinami
Suroviny:
brambory,
cibule,
voda,
sůl,
pepř,
kmín mletý,
olej,
smetana ke šlehání,
mléko,
sýr hermelín,
sýr gouda
Komentáře (4)
Ale jinak PH také používám moc často,hlavně na masové pokrmy.Někdy mi v tlakáči to maso příjde rozvařenější...