Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí stehna pečená na houbové tarhoni v jednom pekáčku

Nevařili jste nikdy s tarhoňou? Nejvyšší čas to napravit a tuto skvělou přílohu zařadit do jídelníčku. V tomto výtečném pokrmu tarhoňa přijme chuť hub i kuřecího masa. Výsledkem je výborné jídlo z jednoho pekáče.

Hodnocení receptu je 4,9 (51×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 60 min

70 min (10 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 837 kJ /
1 156 kcal
Bílkoviny33,54 g
Tuky26,95 g
Vláknina7,85 g
Cholesterol 51 mg
Sodík 192 mg
Sůl0,45 g
Sacharidy190,91 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Stehna osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Krok 2: Pekáček vytřeme máslem a na dno dáme houby a cibulku. Na to položíme stehna posypaná lehce kořením a nakrájenou papriku. Krok 3: Malinko podlijeme vývarem, přikryjeme poklicí nebo alobalem a pečeme cca 20 minut. Krok 4: Poté z pekáčku vytáhneme stehna, přidáme tarhoňu a vývar (méně, dolít se dá vždy) a promícháme. Krok 5: Vrátíme stehna, poklademe zbytkem másla a pečeme přikryté dalších asi 15-20 minut. Krok 6: Poté odkryjeme, tarhoňu promícháme, dle potřeby dolijeme vývar a odkryté dopečeme dozlatova.

TIP: Jídla z jednoho pekáče

Zveřejněno 3. 8. 2020

Poznámka autorky mika59

Jídlo je velice chutné, tarhoňa nasákne houbovo-máslovou chuť a k tomu už jen nějaký salátek, nebo kyselou okurku.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rADp

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rADp

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (18)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Je to výborné jedlo, veľká vďaka za recept! Robil som v remoske a tarhoňu som najprv nasucho opiekol na panvici do zlatohneda. Pridávam foto. :yes:

Toto vyskúšam v remoske...

Manžel moc tarhonu nemusí,ale táto.... Nevedel si vynachváliť jej hribikovu chuť. Ďakujem :yes:

:-)<3:yes::yes: moc pěkný recept a krásné foto :-K

Ty houby se kladou bez namáčení?

Zdenka1: Zdeničko moc děkuji :-K:-K:-K

Tvůj recept opět nezklamal. Bylo to výtečné<3:-K

MilosCz: já myslím,že by to šlo aj z čerstvých surovin,ale ta chuť bude trošku jiná;-)

Musí ta cibulka a hřébky být sušené?

Vypadá to nádherně :yes:

JanaDorazinova: Jani děkuji za vyzkoušení..mám radost, že chutnalo ;-) A díky za moc pěknou fotku :-K:-K

Milado, to bylo zas něco!! Ačkoliv, nikdy nepochybuji o žádném jídle, které dělám podle tebe. :-8. Bod jsem ti dala včera, dnes foto, pokud nevadí :-)

Jaromira18: Moc děkuji ..byla.:-K:-K

Vynikající dobrůtka.:yes::yes:

Suroviny:
stehno kuřecí, těstoviny tarhoňa, vývar masový, cibule sušená smažená, houby sušené, máslo, hořčice, paprika, koření grilovací, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu