Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 35 807 kJ / 8 558 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 0,00 g |
| Tuky | 950,00 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 0 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 2,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Slupky a semínka, která nám zbyla, když jsme dělali rakytníkovou šťávu a marmeládu, usušíme. Rozemeleme je a dáme do větší sklenice. Zalijeme je 1/2 l oleje zahřátým na 50°C a promícháme. Sklenici pevně uzavřeme a dáme do plátěného sáčku, který dáme do chladna na 4 dny. Každý den protřepeme.
Krok 2: Olej po 4 dnech scedíme, nejprve přes husté síto, pak přes plátno a naposledy přes ubrousek. Scezená semena nevyhazujeme, dáme zpátky do sklenice a zalijeme ještě jednou ohřátým 1/2 l oleje. Postup opakujeme jako po prvé. Olej užíváme jako medicínu, nebo do jídla.
Zveřejněno 7. 10. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rakytníkový olej ze sušených slupek a semínek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/90x4
Moje poznámka
Rakytníkový olej ze sušených slupek a semínek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/90x4
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 9 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 9 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 9 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 9 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 10 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 11 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 11 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 12 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 13 hodinami
Suroviny:
olej olivový
Komentáře (7)