Rybí sekaná "falešný holanďan"

Anna Kocikova Kuchařka: Anna Kocikova

Doba přípravy: 40minut bez přípravy 4 porce Ryby 8 názorů

Suroviny

400 g rybího filé (použila jsem zn. Nowaco)
150 g Eidamu 30%
50 ml smetany 30%
1 malá cibule
1 lžíce nakrájených lístků petržele
1/2 lžičky celého kmínu
sůl
na obalení a případné zahuštění solamyl
2 lžíce oleje na opečení
pečící papír
předehřátá trouba
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Rozmrazené filety umeleme na masovém mlýnku. Přidáme jemně nastrouhaný sýr a drobně nakrájenou cibuli, kmín, špetku soli a petrželku. Všechno důkladně promícháme a dáme na hodinu odpočinout do lednice.

  2. Poté podle potřeby přisolíme, utvoříme podlouhlý váleček(šišku), obalíme v solamylu a v pánvi na rozehřátém oleji po všech stranách prudce opečeme. Olej necháme v pánvi k pozdějšímu použití.

  3. Opečenou sekanou dáme na plech vyložený pečícím papírem a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme 35 minut do zlatavé barvy. Během pečení sekanou potíráme výpečkem z pánve.

Poznámka

Pokud má odpočatá masová směs řidší konzistenci, zahustíme ji 2-3 lžícemi solamylu. Směs musí mít hustotu jako na klasickou sekanou nebo karbanátky.

Opečení na pánvi není nutné, ale pak se může stát, že se sekaná při pečení trochu rozjede.

Uvedenou dobu pečení berte jako orientační, každý podle svého spotřebiče. Já používám plyn.

Upečenou sekanou můžeme použít jako hlavní jídlo. Ale je také velice dobrá další den po studenu, kdy krásně vynikne chuť rybího masa.

Do podobných přidávám recepty, jak se dá ještě jinak připravit rybí sekaná.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 136 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Rybí sekaná "falešný holanďan"

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    Dana61:Švindlovat se holt někdy musí;-):-))Danuško děkuji:-K

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    já bych si móc pochutnala:yes::-D dělám podobně, jenom takto do nich dostanu alespoň nějakou rybku;-)

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    mika59:Děkuji:-K;-)

    Odpovědět

  • mika59 mika59

    Parádní :-p:-p:yes:

    Odpovědět

  • jana jana(neregistrovaná)

    dobrá dostupnost je zde: http://www.bonfood.cz/barf-file

    Odpovědět

  • jana jana(neregistrovaná)

    Paní Anno, na netu jsem našla tento odkaz: http://www.pesko.cz/Rybi-file-drt, třeba vám k něčemu bude...

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    jana:Děkuji za typ na rybí drť:-KV tichosti Vám tu možnost zakoupení závidím:-)
    U nás k dostání není:-SFilety byly v akci v Tescu,ale i tak ta cena byla na pováženou:-8

    Odpovědět

  • jana jana(neregistrovaná)

    Já ji dělám stejně, jen si v rybárně kupuji rybí drť za 49,-/kg.Často ji nemají, ale když ano tak naplním šuple mrazáku a dělám i karbanátky nebo zapečené se zeleninou nebo zalité vejci. Kamarádka v Mělníku si rybí drť kupuje v obchodě se žrádlem pro psy. Psům tam běžně kupuje nesandartní kuřata, krůty, hovězí...

    Odpovědět

Tématické fráze: rybí sekaná rybí drť sekana z rybiho file rybí biftečky sekaná z rybího masa recept na sekanou rybí drť recept sekaná z rybího filety rybí recepty cena rybí karbanátky recept falešné rybí karbanátky falešné rybí karbanátky recept rybí sekaná recept rybí sekaná rybí drť na kmíně file sekana sekaná z filé

Zapomněl/a jsem heslo