Suroviny
Porce: 4 porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 571 kJ / 1 332 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 40,52 g |
Tuky | 56,94 g |
Vláknina | 5,10 g |
Cholesterol | 1,04 g |
Sodík | 405 mg |
Sůl | 0,84 g |
Sacharidy | 161,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejdříve obkreslíme na pečící papír dno pánve o 3 cm širší a čtyřikrát vystřihneme.
Ušleháme smetanu se ztužovačem a cukrem a dáme spolu se zmrzlinou do lednice, aby povolila, jestli ji máme v mrazáku.
Troubu zapneme na 180°C, aby se pěkně vyhřála. Krok 2: Čokoládu necháme v misce ve vodní lázni změknout, až rozpustit, pak do ní přidáme žloutky a cukr.
V druhé misce ušleháme z bílků tuhý sníh, pak vyšleháme žloutky s cukrem a čokoládou do husté pěny, vmícháme mouku a naposledy zlehka vmícháme sníh. Krok 3: Pečící papíry potřeme olejem a těsto na ně čtyřikrát rozdělíme. První omeletu rozetřeme až do velikosti pánve, dáme na dno dortové formy, nebo formy na pizzu a dáme do trouby na 5-7 minut péct, (každá trouba peče jinak) jako když pečeme roládu.
Hotovou stáhneme i s papírem a dáme další. Takto upečeme všechny 4 omelety. Musíme je hlídat, protože čokoládové těsto rychleji tmavne, abychom je nespálili a nevysušili. Krok 4: Omelety převrátíme papírem navrch a opatrně stáhneme papír. Dáme spodní pečenou stranou na talíř potřeme půlku zmrzlinou, posypeme ovocem, překlopíme a ozdobíme šlehačkou.
Ušleháme smetanu se ztužovačem a cukrem a dáme spolu se zmrzlinou do lednice, aby povolila, jestli ji máme v mrazáku.
Troubu zapneme na 180°C, aby se pěkně vyhřála. Krok 2: Čokoládu necháme v misce ve vodní lázni změknout, až rozpustit, pak do ní přidáme žloutky a cukr.
V druhé misce ušleháme z bílků tuhý sníh, pak vyšleháme žloutky s cukrem a čokoládou do husté pěny, vmícháme mouku a naposledy zlehka vmícháme sníh. Krok 3: Pečící papíry potřeme olejem a těsto na ně čtyřikrát rozdělíme. První omeletu rozetřeme až do velikosti pánve, dáme na dno dortové formy, nebo formy na pizzu a dáme do trouby na 5-7 minut péct, (každá trouba peče jinak) jako když pečeme roládu.
Hotovou stáhneme i s papírem a dáme další. Takto upečeme všechny 4 omelety. Musíme je hlídat, protože čokoládové těsto rychleji tmavne, abychom je nespálili a nevysušili. Krok 4: Omelety převrátíme papírem navrch a opatrně stáhneme papír. Dáme spodní pečenou stranou na talíř potřeme půlku zmrzlinou, posypeme ovocem, překlopíme a ozdobíme šlehačkou.
Zveřejněno 27. 10. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dominikova čokoládová omeleta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/joqB
Moje poznámka
Dominikova čokoládová omeleta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/joqB
Nejnovější recepty
Cuketový koláč se sýrem vhodný i pro diabetiky
Přidáno před 14 hodinami
Ajvar z paprik
Přidáno před 14 hodinami
Vafle z přebytkového kvásku
Přidáno před 18 hodinami
Řecký salát z okurek
Přidáno před 21 hodinami
Tiramisu roláda podle Míši Landové
Přidáno 21. 7. 2025 04:40:03
Proteinový sendvič s čokoládovým cottage
Přidáno 20. 7. 2025 15:37:49
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Extra rychlé lívance
MaruK. před 1 hodinou
Vepřová kýta na smetaně
jtrecepty před 9 hodinami
Bábovka s termixem
anyge před 10 hodinami
Krupicovo - tvarohové poháry s ovocem
Agness002 před 10 hodinami
Hrníčková cuketová buchta
Mery53 před 11 hodinami
Americké čokoládové cookies
Theodora před 11 hodinami
Rybíz á la brusinky
Ludmilka Sykorova před 11 hodinami
Letní nudlový salát s arašídovou omáčkou
Simona Maskova před 12 hodinami
Cuketová směs na topinky
Tom_Krupa před 13 hodinami
Broskvové řezy s pudinkem
danusepet před 13 hodinami
Suroviny:
vejce,
cukr moučkový,
čokoláda na vaření,
mouka polohrubá,
olej,
zmrzlina,
smetana ke šlehání,
ztužovač šlehačky,
cukr moučkový
Komentáře (5)