Suroviny
Porce: 4 porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 571 kJ / 1 332 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 40,52 g |
Tuky | 56,94 g |
Vláknina | 5,10 g |
Cholesterol | 1,04 g |
Sodík | 405 mg |
Sůl | 0,84 g |
Sacharidy | 161,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejdříve obkreslíme na pečící papír dno pánve o 3 cm širší a čtyřikrát vystřihneme.
Ušleháme smetanu se ztužovačem a cukrem a dáme spolu se zmrzlinou do lednice, aby povolila, jestli ji máme v mrazáku.
Troubu zapneme na 180°C, aby se pěkně vyhřála. Krok 2: Čokoládu necháme v misce ve vodní lázni změknout, až rozpustit, pak do ní přidáme žloutky a cukr.
V druhé misce ušleháme z bílků tuhý sníh, pak vyšleháme žloutky s cukrem a čokoládou do husté pěny, vmícháme mouku a naposledy zlehka vmícháme sníh. Krok 3: Pečící papíry potřeme olejem a těsto na ně čtyřikrát rozdělíme. První omeletu rozetřeme až do velikosti pánve, dáme na dno dortové formy, nebo formy na pizzu a dáme do trouby na 5-7 minut péct, (každá trouba peče jinak) jako když pečeme roládu.
Hotovou stáhneme i s papírem a dáme další. Takto upečeme všechny 4 omelety. Musíme je hlídat, protože čokoládové těsto rychleji tmavne, abychom je nespálili a nevysušili. Krok 4: Omelety převrátíme papírem navrch a opatrně stáhneme papír. Dáme spodní pečenou stranou na talíř potřeme půlku zmrzlinou, posypeme ovocem, překlopíme a ozdobíme šlehačkou.
Ušleháme smetanu se ztužovačem a cukrem a dáme spolu se zmrzlinou do lednice, aby povolila, jestli ji máme v mrazáku.
Troubu zapneme na 180°C, aby se pěkně vyhřála. Krok 2: Čokoládu necháme v misce ve vodní lázni změknout, až rozpustit, pak do ní přidáme žloutky a cukr.
V druhé misce ušleháme z bílků tuhý sníh, pak vyšleháme žloutky s cukrem a čokoládou do husté pěny, vmícháme mouku a naposledy zlehka vmícháme sníh. Krok 3: Pečící papíry potřeme olejem a těsto na ně čtyřikrát rozdělíme. První omeletu rozetřeme až do velikosti pánve, dáme na dno dortové formy, nebo formy na pizzu a dáme do trouby na 5-7 minut péct, (každá trouba peče jinak) jako když pečeme roládu.
Hotovou stáhneme i s papírem a dáme další. Takto upečeme všechny 4 omelety. Musíme je hlídat, protože čokoládové těsto rychleji tmavne, abychom je nespálili a nevysušili. Krok 4: Omelety převrátíme papírem navrch a opatrně stáhneme papír. Dáme spodní pečenou stranou na talíř potřeme půlku zmrzlinou, posypeme ovocem, překlopíme a ozdobíme šlehačkou.
Zveřejněno 27. 10. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dominikova čokoládová omeleta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/joqB
Moje poznámka
Dominikova čokoládová omeleta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/joqB
Nejnovější recepty
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 4 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 8 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 12 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno 1. 5. 2025 06:19
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí restovaná játra
Loiza před 2 hodinami
Jogurtová bábovka
Zsuzsu1 před 2 hodinami
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
nemecjarda42 před 6 hodinami
Pampeliškový med
Mrspassinger před 6 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Katyyy před 8 hodinami
Vrstvený salát
Maruna365 před 8 hodinami
Jemná pažitková pomazánka
Adamek2011wo před 9 hodinami
Zelňačka
Veronika_1 před 9 hodinami
Buchta se zakysanou smetanou
Panova před 9 hodinami
Drůbková polévka
Kajkajak před 11 hodinami
Suroviny:
vejce,
cukr moučkový,
čokoláda na vaření,
mouka polohrubá,
olej,
zmrzlina,
smetana ke šlehání,
ztužovač šlehačky,
cukr moučkový
Komentáře (4)