Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 536 kJ / 367 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 21,85 g |
Tuky | 15,84 g |
Vláknina | 3,10 g |
Cholesterol | 518 mg |
Sodík | 6,60 g |
Sůl | 16,42 g |
Sacharidy | 33,55 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve promícháme maso se studenou vodou (nebo s hovězím vývarem) a necháme odstát. Pak vmícháme mouku, vejce, koření, cukr a sůl. V zimě necháme uležet (v lednici i 2 dni, v létě 1 den, nejlépe v kameninové nádobě. Pak ruce namáčíme ve studené vodě a utvoříme 2 šišky.
Krok 2: Šišky sekané klademe na pekáč vymazaný sádlem a vysypaný strouh. houskou. Povrch sekané můžeme trochu posypat kmínem. Pečeme dozlatova při teplotě 180 st. C, přeléváme výpekem a podle potřeby podléváme vodou (příp. vývarem).
Zveřejněno 30. 10. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sekaná podle tatínka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Nz9N
Moje poznámka
Sekaná podle tatínka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Nz9N
Nejnovější recepty
Nepečená roláda s kiwi
Přidáno před 2 hodinami
Květákové karí placičky
Přidáno před 15 hodinami
Chuťovka z červené řepy a brynzy
Přidáno před 17 hodinami
Kedlubnová polévka
Přidáno 3. 5. 2025 06:00
Pavučinkový makový závin.
Přidáno 2. 5. 2025 18:49
Pizza Valencia
Přidáno 2. 5. 2025 15:03
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tilápie na rozmarýnu s česnekem
Hanka99 před 4 minutami
Tvarohová pomazánka s pažitkou
Sarka771 před 52 minutami
Valašské frgály
bodie před 11 hodinami
Kapr na zelenině
Blofas před 12 hodinami
Mokrá kokosová buchta
Surmei před 13 hodinami
Kuřecí stehna s bylinkami a šunkou
E. J. K. před 14 hodinami
Rebarborový koláč se sněhovou čepicí
chocho před 14 hodinami
Malinový koláč s pudinkem
Kamil1 před 15 hodinami
Povidlové koláče z kynutého jogurtového těsta
zujara14 před 15 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
vejce,
paprika sušená sladká,
pepř,
koření nové koření mleté,
cukr písek,
česnek,
voda,
sůl
Komentáře (4)