Granulovaný cukr

Suroviny

50 g jemného pískového cukru
4-5 ml (g) studené vody
možno lžička škrobu
další varianty - vanilka, kakao, gelové potravinářské barvy a pod.

Postup přípravy receptu

  1. Základní dávkování je cukr : voda 10:1. Cukr pokropíme vodou a promícháme. Chceme-li mít cukr hezky bílý, přidáme lžičku škrobu. Případně spojíme s kakaem, vanilkou a pod. (nemám vyzkoušeno).

  2. Plech pokryjeme papírem na pečení. Použijeme děrovanou obracečku a lžíci nebo stěrku. Nabíráme mokrý cukr a přes dírky protlačujeme na papír. Dbáme, abychom na papír nedávali cukru mnoho, jinak by se mohl slepit.

  3. Sušíme volně několik hodin nebo pro urychlení v troubě s ventilátorem a pootevřenými dvířky při 40-50°C asi 1-2 hodiny. Cukrové drobečky zpevní.

  4. Suché můžeme prosít a nasypat do nějaké dobře uzavřené nádoby.
    Používáme na sušenky, sladké pečivo a pod.
    Cukr se při pečení pečiva v troubě nerozpustí, zůstane příjemně křupavý.
    Není to úplně jako original, ale hodně se mu to podobá a účel splní velmi dobře.

Komentáře k receptu Granulovaný cukr

  • zizala zizala (autorka receptu)

    cathleen, Merylas: děkuji za hezké fotky a vyzkoušení receptu :-K:-K:yes:

    Odpovědět

  • cathleen cathleen (moderátorka)

    Tak už jsme ho také vyzkoušeli, s výborným výsledkem :yes:
    Přidala jsem ti fotku, Jaruš ;-)

    Odpovědět

  • zizala zizala (autorka receptu)

    Merylas: Díky za vyzkoušení:-K:yes:. Pasírovač vypadá hodně šikovně, zvláště, když má výměnné kotouče :-O:yes::yes:

    Odpovědět

  • Merylas Merylas (moderátorka)

    Jaruško, tak jsem prubla ten granulovaný cukr a :yes: . Tím, že jsem dělala větší množství, tak jsem použila pasírovač. Mám k němu tři výměnné kotouče o různém průměru otvorů, tak jsem vyzkoušela ty s většími a pak se středníni otvory. Jde to s ním moc dobře. Pravda, taky to pak nejsou kuličky, ale vždy je něco za něco. :-) Dovolila jsem Ti tady přidat dvě fota a díky za Tvoji kamarádku a za to, že ses tady s receptem podělila. :-*:-K

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka (moderátorka)

    zizala: však aj ty si mi spravila radosť...:-D

    Odpovědět

  • zizala zizala (autorka receptu)

    magdalenka: :-) Děláš mi radost, moc děkuju za vyzkoušení :-K:yes:

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka (moderátorka)

    Dnes som tvorila tento "perlový" cukor, potrebujem na arašidové venčeky a vianočku. Niektoré moje perličky majú tvar žížaliek (určite sa dajú zlomiť pri posýpaní pečiva), niektoré sú krajšie, zrejme to chce aj väčší cvik. Pridávam foto a ešte raz vďaka za recept.

    Odpovědět

  • zizala zizala (autorka receptu)

    Merylas: Jo, já vím, je studnice vědomostí :-K:-K

    Odpovědět

  • Merylas Merylas (moderátorka)

    Parádní recept, budu muset vyzkoušet. :yes: Máš záviděníhodnou kamarádku. :-):-K

    Odpovědět

  • yanull yanull (moderátorka)

    Mnohokrát děkuji za tento recept. Také se na arašídové věnečky chystám a když jsem se dívala na cenu za perlový cukr, tak se mi protočily panenky:-O, jak vidno, kutilové si umí poradit :yes::-K

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57 (moderátorka)

    :yes:
    Ale jeden jsem nakonec našla https://www.skandinavskepotraviny.cz/scandinaviafood/eshop/13-1-Peceni-po-svedsku/-4-/5/123-Perlovy-svedsky-cukr-500-g

    Odpovědět

  • cathleen cathleen (moderátorka)

    :-O Perfektní! Věřím, že se bude hodit spoustě lidí! :yes::yes:

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka (moderátorka)

    Skvelé! Vďaka za pridanie. Určite môžeme použiť napr. pri https://www.toprecepty.cz/recept/62059-arasidove-r...

    Odpovědět

Tématické fráze: perlovy cukr granulivany cukr granulovaný cukor voda s cukrem