Sekaná podle tatínka

MamlajdaD Kuchařka: MamlajdaD

Mleté maso 4 názory

Suroviny

1 kg mletého masa-hovězí + vepřové
(lze péct i jen z vepřového)
3 lžíce hladké mouky
2 vajíčka
1-2 lžičky sladké papriky
špetka pepře
špetka mletého nového koření
1 lžička pískového cukru
2 stroužky česneku
1/4 l vody nebo hov. vývaru
2 lžičky soli
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve promícháme maso se studenou vodou (nebo s hovězím vývarem) a necháme odstát. Pak vmícháme mouku, vejce, koření, cukr a sůl. V zimě necháme uležet (v lednici i 2 dni, v létě 1 den, nejlépe v kameninové nádobě. Pak ruce namáčíme ve studené vodě a utvoříme 2 šišky.

  2. Šišky sekané klademe na pekáč vymazaný sádlem a vysypaný strouh. houskou. Povrch sekané můžeme trochu posypat kmínem. Pečeme dozlatova při teplotě 180 st. C, přeléváme výpekem a podle potřeby podléváme vodou (příp. vývarem).

Poznámka

Moje poznámka: Z vepřového masa uděláme sekanou podobným způsobem, dobré je dát jen jednu lžíci mouky a dva namočené rohlíky. Lze přidat i na drobné kostičky nakrájené uzené maso nebo uzeninu. S česnekem se také nemusí šetřit.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Sekaná podle tatínka

  • MamlajdaD MamlajdaD(autor receptu)

    Jaromira18: Děkuji za milý komentář!:-K V maminčině staré kuchařce vzadu jsou listy, na které se připisují osvědčené recepty a jediný z nich je psaný tatínkovým písmem, a to tahle sekaná. Tak jsem jí musela konečně vyzkoušet, no dopadlo to velice dobře a jedle, tak snad si pochutná i někdo další. ;-):-8 Zdravím! :-K:-K:-K

    Odpovědět

  • Jaromira18 Jaromira18

    :yes: Moc bych si pochutnala.:-K:-K

    Odpovědět

  • MamlajdaD MamlajdaD(autor receptu)

    yanull: Dík za komentář! :-K Já způsobem, který popisuješ, dělám plněnou sekanou, uzavřu jí i po stranách (jako bonbon) a nechávám jí zabalenou přes noc v lednici a pak teprve peču. Tak upravená nepraská. ;-) Díky a moc zdravím! :-K:-K:-K

    Odpovědět

  • yanull yanull(moderátorka)

    Mně se sekaná dobře tvaruje na pečícím papíru. Trochu ho navlhčím vodou, maso rozprostřu a pomocí něj i smotám a vyklopím do pekáče.:-K

    Odpovědět