Omáčka z uzených žeber
Uzená žebra jsou pochoutkou. Připravit z nich můžeme také lahodnou omáčku. Po uvaření žeber v tlakovém hrnci použijeme vývar do základu smetanové omáčky, do které natrháme také uvařené maso. Podáváme ideálně s noky.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 336 kJ / 1 514 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 59,06 g |
| Tuky | 126,32 g |
| Vláknina | 7,43 g |
| Cholesterol | 230 mg |
| Sodík | 270 mg |
| Sůl | 0,45 g |
| Sacharidy | 33,55 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve dáme vařit omytá žebra s novým kořením, celým pepřem a bobkovým listem. Vaříme v tlakovém hrnci 25-30 minut doměkka. Po uvaření odložíme vývar stranou na pozdější použití.
Krok 2: Rozpustíme máslo a zpěníme na něm drobně nakrájenou cibuli. Po chvíli přidáme drobně nasekaný česnek. Minutku restujeme a přisypeme papriku.
Krok 3: Krátce zamícháme, přidáme mouku a po orestování ji zalijeme přibližně půllitrem vývaru z žeber. Povaříme 15-20 minut a kdo chce hladkou omáčku, promixuje ji ponorným mixérem.
Krok 4: Maso obereme od kosti a přidáme do omáčky. Nakonec vlijeme smetanu a krátce povaříme. Omáčku dochutíme a podáváme s noky, knedlíky nebo klidně i s bramborami.
Zveřejněno 23. 10. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Omáčka z uzených žeber
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jo2B
Moje poznámka
Omáčka z uzených žeber
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jo2B
Nejnovější recepty
Pražma královská v solné krustě podle Marka Raditsche
Přidáno před 2 hodinami
Kuřecí karbanátky se sýrem a slaninou
Přidáno před 9 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Přidáno před 15 hodinami
Kapřík podle pánů z Rožmberka s bramborami
Přidáno před 16 hodinami
Losos na pomerančích z pánve
Přidáno před 18 hodinami
Pomazánky na jednohubky
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Feferonová pasta - pálihub
pazderka83 před 11 minutami
Plovdivské maso
PaveL2002 před 42 minutami
Vepřová panenka se švestkama
lumir.pecka před 2 hodinami
Koprová omáčka
oswaldjan23 před 2 hodinami
Dokonalá zelňačka
pazderka83 před 3 hodinami
Zadělávaný hrášek/prívarok
bobnak před 11 hodinami
Hospodský guláš podle ČSN
Fanus před 14 hodinami
Kynutý jablečný závin
Rosnicka710 před 14 hodinami
Linecké cukroví
Evellinka před 16 hodinami
Květákový mozeček
radekfiala před 16 hodinami
Suroviny:
žebra uzená,
cibule,
česnek,
máslo,
mouka hladká,
paprika sušená uzená,
smetana na vaření,
koření nové koření,
pepř,
bobkový list,
sůl,
pepř mletý,
cukr
Komentáře (7)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0