Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Uzená medvědí omáčka

Hodnocení receptu je 4,4 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

recepty73 recepty73

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 30 min

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Snadné omáčky jsou skvělé k těstovinám, bramborám, knedlíkům či masu. Zejména na jaře si pak můžeme připravit třeba tuto smetanovou z medvědího česneku. Jeho aromatickou a lehce štiplavou chuť doplní silný vývar z uzeného masa.

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 856 kJ /
1 400 kcal
Bílkoviny102,83 g
Tuky88,37 g
Vláknina7,90 g
Cholesterol 492 mg
Sodík 3,96 g
Sůl9,20 g
Sacharidy45,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Oloupanou cibuli pokrájíme najemno a dáme osmažit dosklovata na rozpuštěné máslo s olejem. Poté ji zasypeme moukou, kterou za občasného promíchání osmažíme lehce dorůžova. Krok 2: Cibulovou jíšku zalijeme silným vývarem z uzeného masa, smetanou a na mírném ohni, za občasného promíchání vaříme 15-20 minut. Krok 3: Omáčku dle chuti dosolíme, opepříme, odstavíme a vmícháme do ní jemně pokrájený medvědí česnek. Krok 4: Podáváme s knedlíkem, noky, bramborem a plátkem uzeného masa.

TIP: Medvědí česnek v naší kuchyni

Zveřejněno 1. 5. 2020

Poznámka autora recepty73

Vývar do omáčky připravujeme silný, takže použijeme nejlépe uzené vepřové ramínko, koleno, krkovici nebo žebra a vaříme v menším množství vody, Jen aby bylo maso ponořené, aby chuť vývaru byla opravdu jak se patří.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Uzená medvědí omáčka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z70w

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Uzená medvědí omáčka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z70w

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Moc hezký recept. :yes: Omáčku z medvědího česneku dělávám, se silným uzeným vývarem bude zase chuťově jiná. :-K

:-)<3:yes::yes: pěkně uvařeno :-K

:-Q:-K

mtvrdikova: MiskaM: ...je;-), tedy byla:yes:, děkuji:-K:-K:-K

Vypadá moc dobře :yes: <3

No tak to je:yes::yes::yes:

Eja57: ...jak je libo:-K:-K:-K

Prosila bych s bramborem, maso netřeba:-8:yes:

Suroviny:
máslo, olej, cibule, mouka hladká, maso uzené, smetana na vaření, česnek mědvědí, sůl, pepř bílý mletý

Přidat fotografie receptu