Omáčka z uzených žeber
Uzená žebra jsou pochoutkou. Připravit z nich můžeme také lahodnou omáčku. Po uvaření žeber v tlakovém hrnci použijeme vývar do základu smetanové omáčky, do které natrháme také uvařené maso. Podáváme ideálně s noky.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 336 kJ / 1 514 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 59,06 g |
Tuky | 126,32 g |
Vláknina | 7,43 g |
Cholesterol | 230 mg |
Sodík | 270 mg |
Sůl | 0,45 g |
Sacharidy | 33,55 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve dáme vařit omytá žebra s novým kořením, celým pepřem a bobkovým listem. Vaříme v tlakovém hrnci 25-30 minut doměkka. Po uvaření odložíme vývar stranou na pozdější použití.
Krok 2: Rozpustíme máslo a zpěníme na něm drobně nakrájenou cibuli. Po chvíli přidáme drobně nasekaný česnek. Minutku restujeme a přisypeme papriku.
Krok 3: Krátce zamícháme, přidáme mouku a po orestování ji zalijeme přibližně půllitrem vývaru z žeber. Povaříme 15-20 minut a kdo chce hladkou omáčku, promixuje ji ponorným mixérem.
Krok 4: Maso obereme od kosti a přidáme do omáčky. Nakonec vlijeme smetanu a krátce povaříme. Omáčku dochutíme a podáváme s noky, knedlíky nebo klidně i s bramborami.
Zveřejněno 23. 10. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Omáčka z uzených žeber
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jo2B
Moje poznámka
Omáčka z uzených žeber
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jo2B
Nejnovější recepty
Skládaný sýr se šunkou v HF
Přidáno před 6 hodinami
Dezert na způsob Tiramisu
Přidáno před 8 hodinami
Dortíčky s hroznovým vínem a rybízem
Přidáno před 11 hodinami
Rychlý pohár s ovocem
Přidáno před 11 hodinami
Jahodové dortíčky z tvarohu
Přidáno před 12 hodinami
Pomerančový pohár
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
y.klimova před 4 hodinami
Sýrová tortilla à la garlic bread
Alzbetina Prk. před 6 hodinami
Zapečený špenát
chocho před 8 hodinami
Zapečený květák jako omeleta
sabatova.daniela@tiscali.cz před 8 hodinami
Domácí rizoto
MarketaAn před 9 hodinami
Buchta Himaláje - recept od D.
viki85 před 10 hodinami
Podmáslový chléb II.
Mike_Fidler před 12 hodinami
Jednoduchý mascarpone krém
stanislav.husnik@gmail.com před 13 hodinami
Zapečený chřest
Leren před 14 hodinami
Kuřecí stehenní maso v omáčce s ajvarem
Ry1bka před 14 hodinami
Suroviny:
žebra uzená,
cibule,
česnek,
máslo,
mouka hladká,
paprika sušená uzená,
smetana na vaření,
koření nové koření,
pepř,
bobkový list,
sůl,
pepř mletý,
cukr
Komentáře (7)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0