Pečené kuře na paprice, tarhoňa
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 489 kJ / 1 551 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 17,44 g |
| Tuky | 136,47 g |
| Vláknina | 22,67 g |
| Cholesterol | 383 mg |
| Sodík | 68 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 56,67 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kuřecí stehna očistíme a nařízneme u konce kosti (při pečení se oddělí maso od kosti).
Krok 2: Nakrájíme cibuli na měsíčky a vložíme do pekáče.
Krok 3: Do pekáče s cibulí vložíme očištěná kuřecí stehna, osolíme, opepříme z obou stran. Zastříkneme slunečnicovým olejem.
Krok 4: Kuřecí stehna s cibulí dáme péct do trouby na 170°C cca 45 minut (hotové kuřecí stehno poznáme tak, že jde bez problému oddělit od kosti). Čas od času stehna podlíváme kuřecím vývarem.
Krok 5: Hotová kuřecí stehna dáme bokem, zbyde nám pekáč s cibulí. Cibuli přendáme do kastrolu nebo hrnce. Vzniklý výpek, který zůstal na pekáči, podlijeme trochou vývaru a pomocí vařečky seškrábeme do hrnce s cibulí.
Krok 6: Cibuli v hrnci s výpekem zredukujeme na tuk (cibule trošku ztmavne).
Krok 7: Vzniklý základ na omáčku zasypeme sladkou mletou paprikou a uzenou mletou paprikou. Necháme zarestovat, poté zalijeme vývarem.
Krok 8: Necháme vařit a trošku zredukujeme, osolíme a opepříme (hotovou omáčku poznáme, když se na krajích hrnce začnou dělat mastné skvrny=glanc)
Krok 9: Omáčku dáváme postupně i s cibulí do blenderu a rozmixujeme. Po chvíli mixování přidáme lžíci másla na zahuštění.
Rozmixovanou omáčku přelijeme do čistého hrnce. Tento krok opakujeme, dokud nebude všechna omáčka rozmixovaná. (omáčka se nemusí zahušťovat jíškou, zahušťuje se na francouzský způsob studeným máslem do horké omáčky + rozmixovaná cibule zahustí omáčku též). Krok 10: V osolené vodě uvaříme tarhoňu. Po uvaření scedíme. Krok 11: První na talíř servírujeme tarhoňu, poté vložíme pečené stehno a to zalijeme omáčkou. Na ozdobu posypeme nasekanou petrželí.
Rozmixovanou omáčku přelijeme do čistého hrnce. Tento krok opakujeme, dokud nebude všechna omáčka rozmixovaná. (omáčka se nemusí zahušťovat jíškou, zahušťuje se na francouzský způsob studeným máslem do horké omáčky + rozmixovaná cibule zahustí omáčku též). Krok 10: V osolené vodě uvaříme tarhoňu. Po uvaření scedíme. Krok 11: První na talíř servírujeme tarhoňu, poté vložíme pečené stehno a to zalijeme omáčkou. Na ozdobu posypeme nasekanou petrželí.
Zveřejněno 25. 6. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pečené kuře na paprice, tarhoňa
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OWgY
Moje poznámka
Pečené kuře na paprice, tarhoňa
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OWgY
Nejnovější recepty
Nadýchané domácí langoše s jogurtem
Přidáno před 36 minutami
Mleté kuličky se žampiony
Přidáno před 12 hodinami
Skořicová kolečka
Přidáno před 12 hodinami
Kokosové rohlíčky
Přidáno před 16 hodinami
Vepřová plec na paprice
Přidáno před 16 hodinami
Nivová s ořechy a jablkem
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Povidlovník z odpalovaného těsta
KrisZaezemi před 4 minutami
Halibut v bylinkách
brtna před 5 minutami
Hrachová kaše s uzeným, párkem a volským okem
Wikki před 1 hodinou
Kuře pečené v podmáslí
kimlo před 1 hodinou
Domácí vaječný koňak
EmmaH před 10 hodinami
Domácí langoše
BTKILI před 15 hodinami
Vymazlené raffaello
Talskal před 15 hodinami
Rychlá kakaová buchta
Ppatricie2013 před 15 hodinami
Ořechové pracny
Alamatej před 16 hodinami
Rychlá toskánská polévka
Kajkajak před 16 hodinami
Suroviny:
stehno kuřecí,
cibule,
olej slunečnicový,
paprika sušená sladká,
paprika sušená uzená,
sůl,
pepř bílý mletý,
vývar kuřecí,
máslo,
těstoviny tarhoňa,
sůl,
petrželka
Komentáře (5)
Ten Tvůj asijský buček byl skvělý, tak do tohohle se pustím taky.