Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 219 kJ / 2 681 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 95,05 g |
| Tuky | 63,78 g |
| Vláknina | 33,65 g |
| Cholesterol | 537 mg |
| Sodík | 3,66 g |
| Sůl | 8,84 g |
| Sacharidy | 416,14 g |
Postup přípravy
Než těsto vykyne uděláme náplň. Krok 3: Nasekanou cibuli podusíme v malém množství rostlinného oleje. Očistíme jednu velkou mrkev a nastrouhanou, přidáme k cibuli, dusíme, dokud nezměkne. Zatím nakrájíme nebo nastrouháme zelí na tenké proužky, přidáme k zelenině a vše dusíme. Aby byla zelná náplň šťavnatá, přidáme rajčatovou šťávu. Promícháme, přidáme sůl, cukr a černý pepř podle chuti. Dusíme do změknutí pod pokličkou. Dušené zelí necháme vychladnout na pokojovou teplotu. Krok 4: Těsto rozválíme, rozdělíme na čtverce do středu každého dáme zelnou náplň. Poté těsto opatrně nahoře sevřeme, aby vznikl rovnoměrný tvar Hotové pirohy dáváme švem dolů na plech, vyložený papírem na pečení, lehce potřený olejem. Necháme na teplém místě na 20-30 minut, aby pirohy ještě nakynuly.
Zapneme troubu na 180 ° C.
Před vložením do trouby potřeme pirohy rozšlehaným vejcem a pečeme cca 25 minut. Aby byly měkčí a dlouho neokoraly, je po upečení na pár minut přikryjeme čistou, vlhkou utěrkou.
Zveřejněno 30. 8. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pirohy se zelnou náplní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/z1gq
Moje poznámka
Pirohy se zelnou náplní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/z1gq
Nejnovější recepty
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno před 10 hodinami
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno 24. 12. 2025 19:52:50
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí rohlíky
MirkaHr před 34 minutami
Šťouchaná buchta
Anickamanicka před 9 hodinami
Pomalu pečený králík s tymiánem
Antusa před 9 hodinami
Vrstvený salát
Haname před 11 hodinami
Sýrové tyčinky
Jitinka před 12 hodinami
Sýrová omáčka
Tamarilka před 15 hodinami
Pečená červená řepa
Hanawagy před 15 hodinami
Rybí vývar z pomalého hrnce
jaroslav.foltyn před 15 hodinami
Domácí vánočka
Zuzu10 před 15 hodinami
Pečené krůtí prso - snadné, ale dobré
Bizon33 před 16 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
mléko,
droždí suché,
cukr krupice,
mléko,
vejce,
sůl,
olej slunečnicový,
zelí bílé,
cibule,
mrkev,
omáčka rajčatová,
sůl,
pepř mletý,
olej rostlinný,
vejce
Komentáře (3)
"a přiléváme postupně vodu s mlékem,"
Možná si sedím na vedení