Mrkvové řezy jednoduché ale žravé
Mrkev se díky své chuti skvěle hodí i do sladkých jídel. Můžeme z ní připravit tyto jednoduché řezy, kterým mrkev dodává dobrou chuť i barvu. Na závěr je potřeme osvěžující polevou z citronové šťávy a cukru.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 14 869 kJ / 3 554 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 51,06 g |
Tuky | 100,72 g |
Vláknina | 17,70 g |
Cholesterol | 773 mg |
Sodík | 568 mg |
Sůl | 1,98 g |
Sacharidy | 601,95 g |
Postup přípravy
Krok 1: Klasický plech vymažeme tukem a vysypeme kokosem nebo hrubou moukou. Troubu včas rozehřejeme na 200 °C.
Krok 2: Najemno nastrouhanou mrkev, celá vejce a cukr zamícháme gumovou stěrkou, přidáme rozpuštěné máslo, mouku smíchanou s práškem do pečiva, vanilkový cukr a opět zamícháme. Rovnoměrně naneseme na připravený plech a pečeme 5 minut.
Krok 3: Po 5 minutách troubu ztlumíme na 170 °C a pečeme asi 15 minut. Podíváme se a zkusíme, jestli je hotovo, případně ještě 5 minut dopečeme (nesmí být moc, protože je buchta tenčí a při krájení by se lámala a drobila). Necháme vychladnout.
Krok 4: Cukr s vodou a citronovou šťávou třeme nejlépe gumovou stěrkou v misce (ne z plastu) nebo hlubokém talíři do zbělení bez přestání asi 5 minut.
Krok 5: Polevou potřeme vychladlou buchtu.
Zveřejněno 4. 10. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Mrkvové řezy jednoduché ale žravé
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2A5z
Moje poznámka
Mrkvové řezy jednoduché ale žravé
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2A5z
Nejnovější recepty
Cuketová pomazánka
Přidáno před 1 hodinou
Obyčejná babiččina květáková polévka
Přidáno před 1 hodinou
Mini vaflový špíz
Přidáno před 4 hodinami
Skládaný sýr se šunkou v HF
Přidáno před 13 hodinami
Dezert na způsob Tiramisu
Přidáno před 14 hodinami
Dortíčky s hroznovým vínem a rybízem
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Drobenkový koláč s pudinkem a jahodami
trepka před 4 hodinami
Kuřecí játra na paprikách
Walina1301@gmail.com před 5 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
y.klimova před 11 hodinami
Sýrová tortilla à la garlic bread
Alzbetina Prk. před 12 hodinami
Zapečený špenát
chocho před 14 hodinami
Zapečený květák jako omeleta
sabatova.daniela@tiscali.cz před 15 hodinami
Domácí rizoto
MarketaAn před 15 hodinami
Buchta Himaláje - recept od D.
viki85 před 16 hodinami
Podmáslový chléb II.
Mike_Fidler před 18 hodinami
Jednoduchý mascarpone krém
stanislav.husnik@gmail.com před 19 hodinami
Tématické fráze:
mrkvové řezy,
řezy afrika s mrkví,
mrkvový řez,
dobrý mrkvový řez,
jednoduché řezy,
rezy s mrkvi,
hrníčkové mrkvové řezy,
mrkvové řezy hrníčkové,
vynikající mrkvové řezy,
jablečno mrkvová buchta,
mrkvový buchta,
recept na mrkvové řezy,
hrníčkovy řezy s mrkví,
buchty s mrkvy,
žravé řezy,
mrkvová buchta s kokosem,
mrkvová buchta láďa hruška,
mrkvové řezy-hrnkové,
mrkvové recepty,
hrnkove mrkvove rezy
Suroviny:
mrkev,
cukr krupice,
vejce,
mouka polohrubá,
máslo,
prášek do pečiva,
cukr vanilkový,
mléko,
cukr moučkový,
voda,
šťáva citronová,
tuk,
mouka hrubá
Komentáře (10)
Takže idem vyskúšať, kopa tej červenej potvory a na mňa totiž ešte stále usmieva.
Ale prosím, pani Alenkabartova, držte palce, nech sa mi pokus podarí, pečenie nie je moja parketa.
Ale na druhej strane, mrkvy mám určite viac ako 30 dkg, takže môžem experimentovať donekonečna=raz sa mi to musí podariť a možno dostanem aj nobelovku.
Peknú nedeľu