

Pangas s cibulovou krustičkou
Suroviny 2 porce
- 2 filety Pangase (může být jakákoliv ryba)
- rajče
- cibule (raději červená)
- lžíce strouhanky
- nastrouhaný uzený sýr
- rozmarýn
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
Filet z pangase si rozdělíme na tři kousky, potřeme horčicí, osolíme a opepříme.
Na jednotlivé kousky pangase nandáme směs (nadrobno nakrájené rajče a cibulka, lžíce strouhanky, sůl, pepř, rozmarýn), dáme do předem vymazané zapékací misky, vložíme do předehřáté trouby a pečeme na 220°C 20 minut.
Před dokončením posypeme sýrem. Podáváme s bramborovou kaší nebo jakoukoliv přílohou z brambor.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Pangas s cibulovou krustičkou
-
Pajaska:
V každom prípade sa ale vyhnite použitiu syra. Kuchári v krajinách, kde ryby sú základnou potravinou, zásadne odmietajú kombináciu rýb a syra. Losos, ktorý má svoju typickú výraznú chuť a vôňu, by ju s tým stratil. Pangasius je ryba bez chuti a preto potrebuje prísady na vylepšenie a dochutenie. Losos a zvlášť severský z Nórska je ryba, ktorej chuťové prednosti najlepšie vychutnáme pri jej rýchlej úprave (grilovacia pánvica niekoľko minút z každej strany v závislosti od hrúbky steaku, temer nesolíme a opatrne koreníme až pred ukončením). Príprava na grile (nie elektrickom v kuchyni...) je pre prípravu lososa to najlepšie, čo je doposiaľ známe. Čas prípravy veľmi krátky! -
-
dnes sem dělala k obědu,bylo to moc dobré
-
To mě těší a děkuji
snad bude mít úspěch i u manžela
-
Mishko, my uz jsme si s dcerou pochutnaly - to jo, ale manzel bude bastit az vecer, jak prijde z prace. My tu ted mame kratce po poledni. Byla to dobrota.
-
To Suvicka: krásné fotečky
doufám, že jste si pochutnali
-
Dneska mi tvuj receptik padl do oka, nevedela jsem, co varit. Zkusila jsem, upekla jsem, vyfotila jsem (pokud se fotky nebudou libit, lze smazat) a rozhodne posilam bodik cislo 6.
-
Tak toto vyzkouším,ale s lososem.
-
zaujímavé
určite vyskúšam
-