Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 940 kJ / 1 898 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 49,28 g |
Tuky | 25,49 g |
Vláknina | 14,10 g |
Cholesterol | 777 mg |
Sodík | 425 mg |
Sůl | 1,59 g |
Sacharidy | 361,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z bílků vyšleháme tuhý sníh.
Krok 2: Smícháme žloutky, banány nakrájené na kolečka, cukr a vše vyšleháme do pěny.
Krok 3: Přidáme mouku, prášek do pečiva a kakao. Vše promícháme a nakonec opatrně a lehce vmícháme sníh.
Krok 4: Dortovou formu o průměru 24 cm vyložíme papírem na pečení a nebo ji také můžeme vymazat máslem a vysypat polohrubou moukou. Vložíme těsto a pečeme asi 30 minut při 170 °C. Po upečení necháme vychladnout.
Krok 5: Na krém vyšleháme smetanu se ztužovačem, tvaroh a moučkový cukr. Přidáme nasekanou čokoládu a krém navrstvíme na korpus.
Krok 6: Necháme několik hodin vychladit v lednici a poté poklademe ovocem dle chuti.
Zveřejněno 17. 11. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Lehký koláč z banánového těsta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6LVQ
Moje poznámka
Lehký koláč z banánového těsta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6LVQ
Nejnovější recepty
Uzená kuřecí stehna s baby špenátem
Přidáno před 4 hodinami
Chuťovky z listového těsta
Přidáno před 6 hodinami
Vepřová plec se špenátem
Přidáno před 20 hodinami
Makovec s hruškami
Přidáno 19. 10. 2025 10:00:02
Kachna s medem a jablky
Přidáno 19. 10. 2025 08:03:01
Pomazánka z brynzy
Přidáno 18. 10. 2025 22:03:21
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pečená švestková povidla
Prakva před 14 minutami
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
Zdenislavka před 2 hodinami
Kuře na zelí
kimlo před 2 hodinami
Snídaně "Velbloudí dech"
topsysel před 3 hodinami
Kefírové čokoládové řezy
Praevka před 4 hodinami
Luxusní a rychlý makovník
sarkasj@seznam.cz před 5 hodinami
Hrnková buchta (s čímkoliv)
sarkasj@seznam.cz před 5 hodinami
Houbové ragú s těstovinami
VerkaDvorakova před 5 hodinami
Dobrá frankfurtská polévka
Jan Nemec před 15 hodinami
Pivovarská bašta
oopicka před 16 hodinami
Suroviny:
banán,
vejce,
mouka polohrubá,
cukr moučkový,
kakao,
prášek do pečiva,
smetana ke šlehání,
tvaroh polotučný,
smetana ke šlehání,
cukr moučkový,
čokoláda mléčná,
ovoce
Komentáře (4)