Nepečený cheesecake s borůvkami
Cheesecake patří mezi velmi oblíbené dezerty. Pokud se nechcete trápit s pečeným originálem, vyzkoušejte tuto nepečenou verzi. Jemný krém ze smetany a tvarohu na křehkém sušenkovém korpusu je doplněný borůvkami a borůvkovou omáčkou.
Suroviny pro 1 kus
dortová forma o průměru 24 cm
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 19 337 kJ / 4 622 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 81,34 g |
Tuky | 265,27 g |
Vláknina | 13,86 g |
Cholesterol | 750 mg |
Sodík | 398 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 440,31 g |
Postup přípravy
Krok 1: Máslo rozpustíme. Sušenky rozdrtíme a promícháme s rozpuštěným máslem. Měla by vzniknout hmota podobná drobence.
Krok 2: Dno dortové formy vyložíme pečicím papírem. Na vyložení boků použijeme cukrářskou pásku nebo pruh pečicího papíru.
Krok 3: Sušenkovou směs namačkáme do připravené formy a dáme chladit do lednice. Podle chuti můžeme sušenkový základ obohatit o mleté lískové oříšky.
Krok 4: Želatinu připravíme podle návodu na obalu. Obvykle je potřeba ji nechat asi 10 minut nabobtnat v několika lžících vody.
Krok 5: Smetanu ušleháme dotuha.
Krok 6: V míse smícháme tvaroh (případně mascarpone) s moučkovým cukrem a citronovou šťávou, a opatrně vmícháme šlehačku.
Krok 7: Asi 2-3 lžíce krému odebereme a rozmícháme s želatinou. Směs nalijeme ke zbytku krému a promícháme. Zabráníme tak vzniku hrudek.
Krok 8: Tvarohový krém nalijeme na sušenkový korpus a hezky uhladíme. Formu přikryjeme alobalem a vložíme do lednice, kde necháme tuhnout alespoň 12 hodin.
Krok 9: Formu rozevřeme a stáhneme cukrářskou pásku. Cheesecake ozdobíme borůvkami a nakrájíme na řezy.
Krok 10: Každou porci můžeme před podáváním polít borůvkovou omáčkou. Tu připravíme z borůvek, které rozmixujeme s třtinovým cukrem a lžící citronové šťávy. Aby byla poleva hladká, můžeme ji propasírovat přes sítko.
Zveřejněno 13. 3. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nepečený cheesecake s borůvkami
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XBKk
Moje poznámka
Nepečený cheesecake s borůvkami
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XBKk
Nejnovější recepty
Vepřová pěna z domácí vepřovky
Přidáno před 8 hodinami
Vepřový chalupářský guláš s vejcem a opečeným párkem
Přidáno před 10 hodinami
Bábovka z karamelového Salka
Přidáno před 11 hodinami
Hořčice z cukety
Přidáno před 11 hodinami
Fettuccine ve smetanové omáčce s krémovými žampiony a kuřecím masem
Přidáno před 11 hodinami
Piškotové řezy s džemem, mascarpone krémem a šlehačkou
Přidáno před 16 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Besan barfi (indický dezert z cizrnové mouky)
AndreaMachacova před 5 hodinami
Snadná vaječná pomazánka
Topmoni před 7 hodinami
Buchtičky s krémem
vercuchle před 7 hodinami
Babiččiny blbouny
MarieBrozova před 8 hodinami
Minipizzy jedna radost
vladhn před 8 hodinami
Cuketová krémová polévka
eva.kortanova.ez@volny.cz před 9 hodinami
Linecké sušenky
Mummy46 před 11 hodinami
Ovocný tvarohový koláč s drobenkou
GabinaMraz před 11 hodinami
Extra rychlé lívance
oplovka před 12 hodinami
Ostružinové poháry
Alena445 před 13 hodinami
Tématické fráze:
borůvkový cheesecake,
nepečený tvarohový cheesecake,
borůvkový cheesecake nepečený,
nepečený borůvkový cheesecake,
nepečený cheesecake recept,
nepečený cheesecake,
borůvkový cheesecake z mascarpone,
mascarpone s borůvkami,
nepečený cheesecake top recepty,
nepečený cheesecake s tvarohem,
nepečený cheesecake z mascarpone,
boruvkovy cheesecake recept,
cheesecake nepečený,
nepečený cheesecake z tvarohu,
tvarohový cheesecake nepečený,
cheesecake borůvkový,
borůvkový cheesecake s mascarpone,
tvarohový cheesecake s borůvkami,
recepty na nepečený cheesecake tvarohový,
cheesecake recept
Suroviny:
sušenky,
ořechy lískové mleté,
máslo,
tvaroh ve vaničce,
smetana ke šlehání,
cukr moučkový,
šťáva citronová,
želatina,
borůvky,
borůvky,
cukr třtinový,
šťáva citronová
Komentáře (13)
rád bych se zeptal, v jaké podobě (prášek, již v tekuté podobě,..) se do krému přidává želatina.
Děkuji. :)