Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Babiččina zeleninová polévka s houskovými knedlíčky

Houbovou polévku se zeleninou a houskovými knedlíčky můžeme podávat jako hlavní chod. Polévka díky zelenině, knedlíčkům a rozmíchanému vajíčku zasytí a zároveň i zahřeje. Knedlíčky s polévkou krásně ladí díky přidaným houbám.

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

RubyRom RubyRom

Středně náročný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min bez doby namáčení hub

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava, bez doby namáčení hub)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 031 kJ /
1 441 kcal
Bílkoviny61,21 g
Tuky59,34 g
Vláknina10,30 g
Cholesterol 789 mg
Sodík 1,37 g
Sůl3,19 g
Sacharidy160,48 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zeleninu očistíme a nastrouháme na hrubém struhadle. Houby scedíme. Krok 2: Polévka:
Máslo rozpustíme v hrnci a přidáme mouku. Uděláme tmavou jíšku, zalijeme ji vývarem a dobře promícháme, aby nevznikly hrudky. Krok 3: Přidáme nahrubo nastrouhanou zeleninu, scezené houby, sůl a pepř a povaříme. Nakonec vmícháme vajíčko. Krok 4: Knedlíčky:
Rohlíky nakrájíme na malé kostičky. V mléce rozšleháme žloutky a olej a vlijeme do rohlíků. Krok 5: Z bílků ušleháme sníh. Krok 6: Namočené rohlíky necháme chvíli odstát a pak přidáme nasekanou petrželku, nasekané houby, sůl, pepř, sníh z bílků a mouku. Krok 7: Vše zpracujeme a rukama tvoříme malé knedlíčky, které vložíme do vroucí osolené vody. Když knedlíčky vyplavou, necháme je ještě chviličku a pak vyjmeme. Krok 8: Polévku servírujeme s připravenými knedlíčky.

Zveřejněno 29. 11. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mr7G

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mr7G

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

judith5: moc děkuji:-K

Výborné, na první pokus velký úspěch, jen mouky jsem musela dát trošku víc, asi jsem měla větší vajíčka

:-)<3<3také znám od babičky a už jsem na ni skoro zapomněla - díky :-K

Suroviny:
máslo, mouka hladká, mrkev, petržel, sůl, pepř mletý, vývar masový, houby sušené, vejce, petrželka, rohlík, mléko, olej, mouka hrubá, vejce, sůl, pepř mletý, petrželka, houby sušené

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu
]
]