Vepřové medailonky s omáčkou z gorgonzoly

Marie Svarcova Kuchařka: Marie Svarcova

Doba přípravy: do 20 minut + odležení masa 2 porce Vepřové maso 0 názorů

Suroviny

1 vepřová panenka, cca 530-550 g
100 g gorgonzoly
čerstvě mletý černý pepř
sůl
2 lžíce oleje
200 ml smetany
2 plátky studeného másla
2 lžíce oloupaných mandlí
limetková šťáva dle chuti, není nutná
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou panenku odblaníme (zbavíme všech stříbřitých blan, maso by bylo tvrdé), nakrájíme na plátky 1,5-2 cm široké. Plátky lehce naklepeme klouby ruky a opepříme čerstvě mletým pepřem. Pokapeme olejem, necháme v chladu 30 minut odležet a pak osolíme dle chuti. Na pánvi, nejlépe nerezové, na horkém oleji maso po obou stranách opečeme. Mandle opečeme na malé suché pánvičce.

  2. Na omáčku ohřejeme smetanu, přidáme nakrájený sýr a přivedeme k varu. Snížíme teplotu a zvolna vaříme do požadované hustoty, odstavíme a přidáme máslo. Už se nesmí vařit, ztratilo by jemnou konzistenci a oddělovalo by se. Kdo má rád, zakápne omáčku limetkovou šťávou.

  3. Na talíř dáme vepřovou panenku, přelijeme horkou sýrovou omáčkou, posypeme nasucho opraženými mandlemi.
    Podáváme s pečeným bramborem.

    .

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 657 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřové medailonky s omáčkou z gorgonzoly

K receptu nejsou žádné komentáře.

Zapomněl/a jsem heslo