Suroviny pro 20
20
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 161 kJ / 2 668 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 46,95 g |
Tuky | 163,13 g |
Vláknina | 4,30 g |
Cholesterol | 1,10 g |
Sodík | 392 mg |
Sůl | 0,97 g |
Sacharidy | 250,79 g |
Postup přípravy
Z bílků a studené vody ušleháme tuhý sníh do kterého vmícháme žloutky. Potom po částech cukr-mouku-cukr- mouku-cukr-mouku. Krok 3: Těsto vložíme do tukem vytřené a hrubou moukou vysypané formy na srnčí hřbet. Krok 4: Pečeme při 180°C 30 – 35 minut. Krok 5: Po vyjmutí z formy vychladlý korpus nakrájíme na plátky asi 1cm tlusté.
Uvařit hustý pudink (intenzivně míchat!) a po vychladnutí (škraloup! : zakrýt fólií, nebo poprášit cukrem, nebo zakápnout mlékem), nechat vychladit v lednici a pak rozmíchat rumem a smíchat s asi polovinou do tuha vyšlehané šlehačky (nepřehnat! krém řídne) Krok 6: Adjustace :
Původní recept – sendviče (10 ks):
Na polovinu plátků nastříkáme hladkou špičkou krémovou šlehačku, přiklopíme druhou částí plátků, poklademe ovocem a prořezanou špičkou chlebíčky dozdobíme bílou šlehačkou. Krok 7: Inovace (20 ks) :
Na plátky nastříkáme hladkou špičkou krémovou šlehačku, poklademe ovocem a prořezanou špičkou chlebíčky dozdobíme bílou šlehačkou. Krok 8: Super (20 ks) :
Na plátky nastříkáme hladkou špičkou krémovou šlehačku a poklademe ovocem. Před servírováním dáme chlebíček na dezertní tácek a prořezanou špičkou šodó chlebíčky kol dokola dozdobíme bílou šlehačkou.
Zveřejněno 21. 2. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
"Šodó" chlebíček
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pKAp
Moje poznámka
"Šodó" chlebíček
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pKAp
Nejnovější recepty
Bulgur s cuketou, mrkví, fazolkami a hráškem
Přidáno před 6 hodinami
Zapečené brambory s krkovicí podle Pepy Nemravy
Přidáno před 11 hodinami
Zdravý cuketový nákyp
Přidáno před 11 hodinami
Dalgona sušenky
Přidáno před 12 hodinami
Hovězí kostky po znojemsku
Přidáno 8. 7. 2025 13:32
Pečivo z bramborového těsta
Přidáno 8. 7. 2025 08:55
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí medailonky v bramborovo-sýrovém těstíčku
Sahula před 38 minutami
Borůvkový táč
PavelR před 1 hodinou
Mleté řízky s Hermelínem v pivním těstíčku
Sahula před 1 hodinou
Kuře, brambory a kysané zelí v remosce
Legoun před 1 hodinou
Hermelín s houbami
Sahula před 1 hodinou
Jablečno-rybízový koláč
svidrnochovas@seznam.cz před 1 hodinou
Moc dobré naložené kuřecí maso
lunav1 před 2 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Ajisek před 3 hodinami
Banánová bábovka
Noumik před 3 hodinami
Rybízový sirup
gasli před 4 hodinami
Tématické fráze:
šódó,
sodo chlebicky,
šodo chlebíček-recept,
piškotový chlebíček,
šodo zákusek,
šodo recept,
recept na šodó,
recept šodo,
zakusek šodo,
sodo chlebicky recept,
piškotové chlebíčky,
šodochlebiček,
šodo zákusky,
zakusek chlebicek se slehackou,
piškot na šodo chlebíčky,
chlebíček se šlehačkou,
recept na sodo chlebicky,
sodo chlebicky recepty,
piskotovy chlebicek recept,
chlebíček s pudinkem
Suroviny:
vejce,
cukr,
mouka hladká,
voda,
sůl,
mléko,
cukr písek,
pudink vanilkový,
rum,
šlehačka,
ovoce
Komentáře (23)
šodó - z francouzského chaudeau - význam: horká pěna ze šlehaných žloutků a vína.
Roláda?
No, vy jste vlastně vyvinula nový, sofistikovanější, rcp, že
Nyní už akorát vymyslet přiléhavý název a napsat recept
...a pozdravujte manžela! Nic nepotěší víc, než (podobné) neštěstí druhého!