Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ovocný koláč z jogurtu

Koláče jsou skvělým a rychlým způsobem, jak využít sezónní ovoce. Koláč podle tohoto receptu je díky jogurtu v těstě příjemně vláčný. Na těsto stačí poklást oblíbené ovoce, posypat bohatou vrstvou drobenky a můžeme péct.

Hodnocení receptu je 4,3 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

janka83

Snadný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 45 min

65 min (20 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

hlubší plech 40x30 cm, hrnek = 250 ml

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie23 863 kJ /
5 704 kcal
Bílkoviny108,36 g
Tuky214,12 g
Vláknina22,50 g
Cholesterol 548 mg
Sodík 474 mg
Sůl1,58 g
Sacharidy824,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plech vymažeme tukem a vysypeme strouhankou. Troubu včas vyhřejeme na 180 °C. Krok 2: Smícháme mouku, cukr, olej, jogurty a vejce. Promícháme nebo prošleháme a úplně nakonec přidáme prášek do pečiva. Krok 3: Těsto vylijeme na připravený plech a poklademe ovocem. Krok 4: Z másla, mouky a cukru připravíme smícháním a promnutím mezi prsty drobenku a poté ji nasypeme na ovoce. Krok 5: Plech vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 40-45 minut.

TIP: Další recepty na ovocné koláče

Zveřejněno 29. 8. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ovocný koláč z jogurtu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qxM3

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ovocný koláč z jogurtu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qxM3

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Výborný recept. Zkoušela jsem i s ovocným jogurtem. Všem chutnalo. Doporučuji.

Výborný.

satelit: hrnek = 250 ml. Pokud není uvedeno jinak.

Je třeba psát jak velký hrnek byl použit. Je to důležité. Děkuji.

Vyzkoušeno. Výborný koláč :yes:

Znám a je to moc dobrý vláčný koláč. To mně připomnělo, že mám ve sklepě spoustu švestkových zavařenin. Zítra kupuji jogurt...:yes::-K

Tématické fráze:
kolac z jogurtu, ovocný koláč z jogurtu, koláč s jogurtu, pečeme z jogurtu, recepty z jogurtu, recept na jogurtový koláč s ovocem, koláče z jogurtu, bublanina z bílého jogurtu, bublanina s jogurtem, koláč z ovocného jogurtu, švestková buchta s jogurtem a drobenkou, jogurtový ovocný koláč, koláč z jogurtu bílého, pečeme z bílého jogurtu, pečeme s jogurtem, švestková buchta z jogurtu, recept na koláč z jogurtu, jogurtová koláč, ovocný koláč s jogurtem, koláč jogurt

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr moučkový, olej, jogurt bílý, vejce, kypřící prášek do pečiva, meruňky, máslo, mouka polohrubá, cukr krupice, tuk, strouhanka

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu