Vepřové medailonky

janka83 Kuchař:

Vepřové maso 20 názorů

524
Recept si zatím oblíbilo 24 kuchařů

Suroviny

600 g vepřové panenky
cibule
Nyní v akci
sůl
Nyní v akci
pepř
grilovací koření
brambory
zelenina (na oblohu)
Recept si zatím oblíbilo 24 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou panenku očistíme, nakrájíme na medailonky a lehce je po obou stranách naklepeme. Osolíme, opepříme, grilovací koření, můžeme přidat i nastrouhaný česnek se solí.

  2. Na pánvi osmažíme cibuli, medailonky opečeme z obou stran, podlijeme trochou vody a dusíme doměkka. Pokud chceme i šťávu, přilijeme vodu, ve které rozmícháme trochu mouky a krátce povaříme.
    Podáváme s vařeným bramborem a zeleninovou oblohu.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 171 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřové medailonky

  • babetko babetko

    Vynikající jídlo :-K, nejde na tom nic pokazit :-) :yes:

    Odpovědět

  • pajka pajka

    Bibinka co to je je masíko.Jste cizinka?

    Odpovědět

  • Hugo Hugo

    "nakrájíme na medailonky silné asi 5 cm" - fakt 5 cm? To se téhle nebetyčné kraviny za celá léta nikdo nevšiml?

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

  • Eliza Eliza

    Já do výpeku dávám lžíci soleného másla a dál jako Merylas a Bibi. To máslíčko tomu dodá skvělou jemnost, mňam :-p

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Taky to dělám, když mám pěknou panenku a to tak, jako píše Merylas. Máme rádi šťávu, tak do toho vařícího výpeku hodím trošku soli, zaliji malým množstvím studené vody, ono to tak jako vyšumí, zhoustne a pěkně zhnědne. Pokud jí chci víc, tak dávám i trochu mouky. Někdy dělám na masíko volské oko, ale to už je jiný recept, takový biftek. Jó masíko, to já můžu vždy a všude:-D:-))a nejlepší je úplně čerstvé po zabíjačce, úplně delikatesní- to máme tak jednou za rok, když se u dcery zabíjí.;-):-p:-D

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Je fakt, že na tomto receptu není nic zvláštního, ale na druhou stranu - v jednoduchosti je krása... Začínající kuchařka podle něj parádně uvaří. A ostatní nakonec taky. Jen bych dala pozor na to potírání česnekem, protože má tendenci se připalovat a hořknout. Já to dělám tak, že použiji granulovaný, nebo ho přidám až po chvilce (tak dvou třech minutách opékání.
    Dnes také dělám panenku - mám ji naloženou od včera asi 10 cm špalíčky špikované česnekem a čerstvým rozmarýnem. I nějaká šťávička bude - podle momentální inspirace :-p.
    Jdu se učit s foťákem...;-)

    Odpovědět

  • Merylas Merylas

    Jani jasně, většinou při tolika bodech něco napsáno v komentářích je, ale třeba tohle je vyjímka, která povrzuje pravidlo ;-)

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Merylas, já taky! Myslím, bodíkuji bez komentáře, když znám recept. Ale tady bylo 12 plusů a ani jeden komentář, tak jsem jen byla překvapená. Uznej, že 12 plusů bez komentářů ...ale jinak je mi to jedno, já to nekritizuji.;-)

    Odpovědět

  • Merylas Merylas

    Panenka je skvělé minutkové maso, dělám jako steaky. Pokud chci šťávu, tak výpek po opečení masa zapráším moukou, chvíli osmahnu, přidám vodu a nechám chvíli provařit. A taky někdy bodíkuju bez komentáře, pokud recept znám, prostě jako kdy ;-)

    Odpovědět

  • Marta Marta

    jéé, většinou komentář napíšu, tohle byla fakt asi vyjímka, pro mě taková klasika - tuhle minutku dělávala mamka, tak nebylo co dodat :-)). Teď už se to snažím nepodlívat, chutná mi to víc takové osmahlé a hodně, hodně cibulky (víc osmahlé néž na té mojí staré fotce) :-p

    Odpovědět

  • janana janana

    Jani díky:-))

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Bože, ne, nevadí to nikomu.

    Odpovědět

  • janana janana

    ...ale já taky dávám body a nepíšu komentáře. Poznám co je dobré, nebo znám recept a nepotřebuju zkoušet. To se snad může, nebo to někomu vadí??? ;-(:-8:-))

    Odpovědět

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo