Vepřové medailonky
Vepřové medailonky jsou skvělý způsob, jak zdolávat kuchařský žebříček k vyšším metám. Za toto jemné maso neutratíte celou výplatu a postupně se naučíte, jak připravit skvostný steak. Ideální příprava vepřové panenky je ta minutková, dorůžova.
Suroviny pro 1
1
Nutriční hodnoty
Energie | 3 148 kJ / 752 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 136,80 g |
Tuky | 22,80 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 288 mg |
Sodík | 276 mg |
Sůl | 0,60 g |
Sacharidy | 0,00 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
21. 2. 2014 12:09
Vynikající jídlo
, nejde na tom nic pokazit




22. 6. 2013 07:46
Bibinka co to je je masíko.Jste cizinka?
5. 12. 2012 23:20
"nakrájíme na medailonky silné asi 5 cm" - fakt 5 cm? To se téhle nebetyčné kraviny za celá léta nikdo nevšiml?
2. 2. 2011 17:50

2. 2. 2011 17:50





21. 2. 2009 10:03
Já do výpeku dávám lžíci soleného másla a dál jako Merylas a Bibi. To máslíčko tomu dodá skvělou jemnost, mňam 

21. 2. 2009 09:55
Taky to dělám, když mám pěknou panenku a to tak, jako píše Merylas. Máme rádi šťávu, tak do toho vařícího výpeku hodím trošku soli, zaliji malým množstvím studené vody, ono to tak jako vyšumí, zhoustne a pěkně zhnědne. Pokud jí chci víc, tak dávám i trochu mouky. Někdy dělám na masíko volské oko, ale to už je jiný recept, takový biftek. Jó masíko, to já můžu vždy a všude
a nejlepší je úplně čerstvé po zabíjačce, úplně delikatesní- to máme tak jednou za rok, když se u dcery zabíjí.







21. 2. 2009 09:35
Je fakt, že na tomto receptu není nic zvláštního, ale na druhou stranu - v jednoduchosti je krása... Začínající kuchařka podle něj parádně uvaří. A ostatní nakonec taky. Jen bych dala pozor na to potírání česnekem, protože má tendenci se připalovat a hořknout. Já to dělám tak, že použiji granulovaný, nebo ho přidám až po chvilce (tak dvou třech minutách opékání.
Dnes také dělám panenku - mám ji naloženou od včera asi 10 cm špalíčky špikované česnekem a čerstvým rozmarýnem. I nějaká šťávička bude - podle momentální inspirace
.
Jdu se učit s foťákem...
Dnes také dělám panenku - mám ji naloženou od včera asi 10 cm špalíčky špikované česnekem a čerstvým rozmarýnem. I nějaká šťávička bude - podle momentální inspirace

Jdu se učit s foťákem...

21. 2. 2009 08:58
Jani jasně, většinou při tolika bodech něco napsáno v komentářích je, ale třeba tohle je vyjímka, která povrzuje pravidlo 

21. 2. 2009 08:56
Merylas, já taky! Myslím, bodíkuji bez komentáře, když znám recept. Ale tady bylo 12 plusů a ani jeden komentář, tak jsem jen byla překvapená. Uznej, že 12 plusů bez komentářů ...ale jinak je mi to jedno, já to nekritizuji.

21. 2. 2009 08:50
Panenka je skvělé minutkové maso, dělám jako steaky. Pokud chci šťávu, tak výpek po opečení masa zapráším moukou, chvíli osmahnu, přidám vodu a nechám chvíli provařit. A taky někdy bodíkuju bez komentáře, pokud recept znám, prostě jako kdy 

20. 2. 2009 22:39
jéé, většinou komentář napíšu, tohle byla fakt asi vyjímka, pro mě taková klasika - tuhle minutku dělávala mamka, tak nebylo co dodat
. Teď už se to snažím nepodlívat, chutná mi to víc takové osmahlé a hodně, hodně cibulky (víc osmahlé néž na té mojí staré fotce) 


20. 2. 2009 22:37
Jani díky

20. 2. 2009 22:36
Bože, ne, nevadí to nikomu.
20. 2. 2009 22:20
...ale já taky dávám body a nepíšu komentáře. Poznám co je dobré, nebo znám recept a nepotřebuju zkoušet. To se snad může, nebo to někomu vadí??? 





Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více

Kuřecí maso se žampiony a pórkem na smetaně
Přidáno před 16 hodinami

Kuskusový dezert s ovocem a ořechy
Přidáno před 19 hodinami

Rychlá rajčatová polévka s fazolemi
Přidáno 6. 2. 2023 08:37

Smažená rýže - základní verze
Přidáno 5. 2. 2023 19:02

Rumové kuličky bez tuku
Přidáno 5. 2. 2023 18:20

Pikantní zelný salát s feferonkami
Přidáno 5. 2. 2023 15:46
Právě bylo uvařeno:

Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
uvařil/a Lenulll@a00
před 6 hodinami

Hrstková polévka
uvařil/a lentilka80
před 11 hodinami

Kapustové lívance se slaninou a sýrem
uvařil/a Petra Dvor.
před 11 hodinami

Utopený králík
uvařil/a Petra Dvor.
před 11 hodinami

Bramborová polévka od babičky
uvařil/a Petra Dvor.
před 11 hodinami

Drobenkový koláč - 1/2 porce
uvařil/a Luciferka1
před 13 hodinami

Brčálník – špenátová polévka
uvařil/a Jana domovinka
před 13 hodinami

Chleba ve vajíčku
uvařil/a nyvltovap@seznam.cz
před 14 hodinami

Zapečené špagety s lečem
uvařil/a evinkaaa
před 15 hodinami

Kynutý makový závin
uvařil/a merguce
před 17 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: vepřové medailonky vepřová panenka nejlepší recepty vepřové medailonky recept medailonky z vepřové panenky veprove medailonky z panenky vepřová panenka medailonky vepřová panenka recepty medailonky vepřová panenka recept medailonky recept na vepřové medailonky medailónky vepřové medajlonky recepty medailonky z vepřové panenky medailonky vepřová panenka recepty jak udělat vepřové medailonky recepty na vepřové medailonky nejlepší recepty z vepřové panenky vepřové medailonky recepty recept vepřové medailonky nejlepší recept na vepřovou panenku vepřový biftek
Suroviny: panenka vepřová, cibule, sůl, pepř, koření grilovací, brambory, zelenina
Vepřové medailonky
Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Kr6n
20 názorů