

Vepřové medailonky
Suroviny
- 600 g vepřové panenky
- cibule
- sůl
- pepř
- grilovací koření
- brambory
- zelenina (na oblohu)
Postup přípravy receptu
Vepřovou panenku očistíme, nakrájíme na medailonky a lehce je po obou stranách naklepeme. Osolíme, opepříme, grilovací koření, můžeme přidat i nastrouhaný česnek se solí.
Na pánvi osmažíme cibuli, medailonky opečeme z obou stran, podlijeme trochou vody a dusíme doměkka. Pokud chceme i šťávu, přilijeme vodu, ve které rozmícháme trochu mouky a krátce povaříme.
Podáváme s vařeným bramborem a zeleninovou oblohu.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Vepřové medailonky
-
Vynikající jídlo
, nejde na tom nic pokazit
-
Bibinka co to je je masíko.Jste cizinka?
-
"nakrájíme na medailonky silné asi 5 cm" - fakt 5 cm? To se téhle nebetyčné kraviny za celá léta nikdo nevšiml?
-
-
-
Já do výpeku dávám lžíci soleného másla a dál jako Merylas a Bibi. To máslíčko tomu dodá skvělou jemnost, mňam
-
Taky to dělám, když mám pěknou panenku a to tak, jako píše Merylas. Máme rádi šťávu, tak do toho vařícího výpeku hodím trošku soli, zaliji malým množstvím studené vody, ono to tak jako vyšumí, zhoustne a pěkně zhnědne. Pokud jí chci víc, tak dávám i trochu mouky. Někdy dělám na masíko volské oko, ale to už je jiný recept, takový biftek. Jó masíko, to já můžu vždy a všude
a nejlepší je úplně čerstvé po zabíjačce, úplně delikatesní- to máme tak jednou za rok, když se u dcery zabíjí.
-
Je fakt, že na tomto receptu není nic zvláštního, ale na druhou stranu - v jednoduchosti je krása... Začínající kuchařka podle něj parádně uvaří. A ostatní nakonec taky. Jen bych dala pozor na to potírání česnekem, protože má tendenci se připalovat a hořknout. Já to dělám tak, že použiji granulovaný, nebo ho přidám až po chvilce (tak dvou třech minutách opékání.
Dnes také dělám panenku - mám ji naloženou od včera asi 10 cm špalíčky špikované česnekem a čerstvým rozmarýnem. I nějaká šťávička bude - podle momentální inspirace.
Jdu se učit s foťákem... -
Jani jasně, většinou při tolika bodech něco napsáno v komentářích je, ale třeba tohle je vyjímka, která povrzuje pravidlo
-
Merylas, já taky! Myslím, bodíkuji bez komentáře, když znám recept. Ale tady bylo 12 plusů a ani jeden komentář, tak jsem jen byla překvapená. Uznej, že 12 plusů bez komentářů ...ale jinak je mi to jedno, já to nekritizuji.
-
Panenka je skvělé minutkové maso, dělám jako steaky. Pokud chci šťávu, tak výpek po opečení masa zapráším moukou, chvíli osmahnu, přidám vodu a nechám chvíli provařit. A taky někdy bodíkuju bez komentáře, pokud recept znám, prostě jako kdy
-
jéé, většinou komentář napíšu, tohle byla fakt asi vyjímka, pro mě taková klasika - tuhle minutku dělávala mamka, tak nebylo co dodat
. Teď už se to snažím nepodlívat, chutná mi to víc takové osmahlé a hodně, hodně cibulky (víc osmahlé néž na té mojí staré fotce)
-
Jani díky
-
Bože, ne, nevadí to nikomu.
-
...ale já taky dávám body a nepíšu komentáře. Poznám co je dobré, nebo znám recept a nepotřebuju zkoušet. To se snad může, nebo to někomu vadí???