Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové medailonky

Vepřové medailonky jsou skvělý způsob, jak zdolávat kuchařský žebříček k vyšším metám. Za toto jemné maso neutratíte celou výplatu a postupně se naučíte, jak připravit skvostný steak. Ideální příprava vepřové panenky je ta minutková, dorůžova.

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min

30 min (30 min příprava)

19. 8. 2008 21:08

Suroviny pro 1

1

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie3 148 kJ / 752 kcal
Bílkoviny136,80 g
Tuky22,80 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 288 mg
Sodík 276 mg
Sůl0,60 g
Sacharidy0,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

babetko babetko

21. 2. 2014 13:09

Vynikající jídlo :-K, nejde na tom nic pokazit :-) :yes:

pajka

22. 6. 2013 08:46

Bibinka co to je je masíko.Jste cizinka?

Hugo

6. 12. 2012 00:20

"nakrájíme na medailonky silné asi 5 cm" - fakt 5 cm? To se téhle nebetyčné kraviny za celá léta nikdo nevšiml?

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

2. 2. 2011 18:50

:yes:

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

2. 2. 2011 18:50

:-K:-K:-K:-K:-p

Eliza Eliza

21. 2. 2009 11:03

Já do výpeku dávám lžíci soleného másla a dál jako Merylas a Bibi. To máslíčko tomu dodá skvělou jemnost, mňam :-p

Bibinka Bibinka

21. 2. 2009 10:55

Taky to dělám, když mám pěknou panenku a to tak, jako píše Merylas. Máme rádi šťávu, tak do toho vařícího výpeku hodím trošku soli, zaliji malým množstvím studené vody, ono to tak jako vyšumí, zhoustne a pěkně zhnědne. Pokud jí chci víc, tak dávám i trochu mouky. Někdy dělám na masíko volské oko, ale to už je jiný recept, takový biftek. Jó masíko, to já můžu vždy a všude:-D:-))a nejlepší je úplně čerstvé po zabíjačce, úplně delikatesní- to máme tak jednou za rok, když se u dcery zabíjí.;-):-p:-D

Eliza Eliza

21. 2. 2009 10:35

Je fakt, že na tomto receptu není nic zvláštního, ale na druhou stranu - v jednoduchosti je krása... Začínající kuchařka podle něj parádně uvaří. A ostatní nakonec taky. Jen bych dala pozor na to potírání česnekem, protože má tendenci se připalovat a hořknout. Já to dělám tak, že použiji granulovaný, nebo ho přidám až po chvilce (tak dvou třech minutách opékání.
Dnes také dělám panenku - mám ji naloženou od včera asi 10 cm špalíčky špikované česnekem a čerstvým rozmarýnem. I nějaká šťávička bude - podle momentální inspirace :-p.
Jdu se učit s foťákem...;-)

Merylas Merylas

21. 2. 2009 09:58

Jani jasně, většinou při tolika bodech něco napsáno v komentářích je, ale třeba tohle je vyjímka, která povrzuje pravidlo ;-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

21. 2. 2009 09:56

Merylas, já taky! Myslím, bodíkuji bez komentáře, když znám recept. Ale tady bylo 12 plusů a ani jeden komentář, tak jsem jen byla překvapená. Uznej, že 12 plusů bez komentářů ...ale jinak je mi to jedno, já to nekritizuji.;-)

Merylas Merylas

21. 2. 2009 09:50

Panenka je skvělé minutkové maso, dělám jako steaky. Pokud chci šťávu, tak výpek po opečení masa zapráším moukou, chvíli osmahnu, přidám vodu a nechám chvíli provařit. A taky někdy bodíkuju bez komentáře, pokud recept znám, prostě jako kdy ;-)

Marta Marta

20. 2. 2009 23:39

jéé, většinou komentář napíšu, tohle byla fakt asi vyjímka, pro mě taková klasika - tuhle minutku dělávala mamka, tak nebylo co dodat :-)). Teď už se to snažím nepodlívat, chutná mi to víc takové osmahlé a hodně, hodně cibulky (víc osmahlé néž na té mojí staré fotce) :-p

janana

20. 2. 2009 23:37

Jani díky:-))

JanaDorazinova JanaDorazinova

20. 2. 2009 23:36

Bože, ne, nevadí to nikomu.

janana

20. 2. 2009 23:20

...ale já taky dávám body a nepíšu komentáře. Poznám co je dobré, nebo znám recept a nepotřebuju zkoušet. To se snad může, nebo to někomu vadí??? ;-(:-8:-))

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Josef Maršálek

nově v eshopu

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Další recepty

Tématické fráze: vepřové medailonky vepřová panenka nejlepší recepty vepřové medailonky recept medailonky z vepřové panenky veprove medailonky z panenky vepřová panenka medailonky vepřová panenka recepty medailonky vepřová panenka recept medailonky recept na vepřové medailonky medailónky vepřové medajlonky recepty medailonky z vepřové panenky medailonky vepřová panenka recepty jak udělat vepřové medailonky recepty na vepřové medailonky nejlepší recepty z vepřové panenky vepřové medailonky recepty recept vepřové medailonky nejlepší recept na vepřovou panenku vepřový biftek

Suroviny: panenka vepřová, cibule, sůl, pepř, koření grilovací, brambory, zelenina

TopRecepty.cz

Vepřové medailonky

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Kr6n