Suroviny pro 7 porcí
7porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 333 kJ / 1 275 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 48,49 g |
Tuky | 99,13 g |
Vláknina | 12,14 g |
Cholesterol | 271 mg |
Sodík | 547 mg |
Sůl | 1,15 g |
Sacharidy | 41,05 g |
Postup přípravy
Mezitím opláchneme jahody a po odstranění okvětníků je nakrájíme na malé kousky. Krok 2: Do mísy dáme lučinu, přidáme smetanu se želatinou, nastrouhanou citronovou kůru, med a šlehačem dobře rozšleháme. Krok 3: Nakonec ručně vmícháme jahody, směs rozdělíme do vhodných misek a dáme alespoň na 5 hodin ztuhnout do lednice. Pokud je dost času, necháme v lednici přes noc. Krok 4: Po vyklopení na dezertní talíř zdobíme kousky jahod, šlehačkou nebo jahodovým rozvarem.
Zveřejněno 29. 3. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jahody se smetanovou lučinou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BlkJ
Moje poznámka
Jahody se smetanovou lučinou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BlkJ
Nejnovější recepty
Koláč s tvarohem a rybízem
Přidáno před 20 minutami
Lečo v omeletě
Přidáno 3. 7. 2025 08:29
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno 2. 7. 2025 19:13
Květák bez smažení
Přidáno 2. 7. 2025 16:46
Kuličky z mletého masa plněné rajčátky s bylinkovou polentou
Přidáno 2. 7. 2025 13:51
Cuketová směs na cokoli
Přidáno 2. 7. 2025 08:29
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Květákové karbanátky
Valis před 12 minutami
Domácí papardelle (nebo tagliatelle)
janatka před 38 minutami
Rybízový koláč s drobenkou
kunananuk před 45 minutami
Květáková kari rýže s kokosovým mlékem
janatka před 47 minutami
Paštika z kuřecích jater
Janet.P před 1 hodinou
Bublanina s třešněmi (nebo jiným ovocem)
Petulice před 3 hodinami
Vepřové kostky na česneku a rajčatovém pyré v pomalém hrnci
Petulice před 3 hodinami
Krupicovo - tvarohové poháry s ovocem
chadimovaivana před 4 hodinami
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
crazy.woman.cz před 6 hodinami
Suroviny:
jahody čerstvé,
lučina,
želatina prášková,
smetana,
med,
citron
Komentáře (8)
Ale musím se k něčemu přiznat.Dobře to vypadá možná i proto,že je fotka v ozdobném rámečku
Je pravda,že v létě je ta jahodová chuť opravdu jahodová