Suroviny pro 7 porcí
7porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 333 kJ / 1 275 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 48,49 g |
| Tuky | 99,13 g |
| Vláknina | 12,14 g |
| Cholesterol | 271 mg |
| Sodík | 547 mg |
| Sůl | 1,15 g |
| Sacharidy | 41,05 g |
Postup přípravy
Mezitím opláchneme jahody a po odstranění okvětníků je nakrájíme na malé kousky. Krok 2: Do mísy dáme lučinu, přidáme smetanu se želatinou, nastrouhanou citronovou kůru, med a šlehačem dobře rozšleháme. Krok 3: Nakonec ručně vmícháme jahody, směs rozdělíme do vhodných misek a dáme alespoň na 5 hodin ztuhnout do lednice. Pokud je dost času, necháme v lednici přes noc. Krok 4: Po vyklopení na dezertní talíř zdobíme kousky jahod, šlehačkou nebo jahodovým rozvarem.
Zveřejněno 29. 3. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jahody se smetanovou lučinou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BlkJ
Moje poznámka
Jahody se smetanovou lučinou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BlkJ
Nejnovější recepty
Bezlepková sádlová srdíčka
Přidáno před 13 hodinami
Likérové kávy
Přidáno před 18 hodinami
Lískooříškové kuličky
Přidáno před 19 hodinami
Kroupové rizoto s liškami a špekem podle Jana Punčocháře
Přidáno před 20 hodinami
Máslová vánočka s rozinkami
Přidáno 11. 12. 2025 21:55:54
Ráďův vánoční bramborový salát
Přidáno 11. 12. 2025 21:44:40
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vosí hnízda
kolarz90 před 6 hodinami
Gnocchi s máslovo parmazánovou omáčkou a kuřecím masem
Sahula před 6 hodinami
Polévka z hlívy ústřičné à la dršťková
H33inrich před 8 hodinami
Mramorová bábovka jak ji dělá moje babička
Slaninova.L. před 8 hodinami
Kapustová polévka
Topmoni před 9 hodinami
Ořechovo-jablečný koláč II
jliv22 před 9 hodinami
Hrníčková bábovka
karolinanenickova10 před 10 hodinami
Výborné lasagne
Ketynna před 11 hodinami
Uzený bůček pečený s brambory v jednom pekáčku
Jan Nemec před 11 hodinami
Suroviny:
jahody čerstvé,
lučina,
želatina prášková,
smetana,
med,
citron
Komentáře (8)
Ale musím se k něčemu přiznat.Dobře to vypadá možná i proto,že je fotka v ozdobném rámečku
Je pravda,že v létě je ta jahodová chuť opravdu jahodová