Vepřové roládky s jablkovou náplní se šalvějí

Suroviny

600 g vepřové plece nebo kýty
2 -3 větší jablka ( letňáky )
snítka šalvěje
1 lžíce dijonské hořčice
50 g Schwarzwaldské šunky
2 lžíce strouhanky
150 ml bílého vína
1 vejce
bílý mletý pepř
sůl
lžička cukru ( nemusí být )
lžíce másla
olej

Postup přípravy receptu

  1. Maso rozdělíme na polovinu a upravíme tak, aby vznikly dva pláty. Každý naklepeme, mírně osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a poklademe plátky šunky, na kterou rozprostřeme připravenou nádivku.

  2. Nádivka : jablka oloupeme a nakrájíme na kostky. Přidáme vejce, cukr, šalvěj, mírně osolíme, opepříme a jemně promícháme se strouhankou. Kostky jablek by měly být jen lehce obalené.

  3. Roládky zavineme, upevníme jehlou nebo špejlí, osolíme a zprudka opečeme na směsi oleje a másla. Podlijeme vínem, zakryjeme a dáme péct do vyhřáté trouby. Přibližně po 45 minutách maso odkryjeme a dopečeme doměkka a dozlatova.

    Je-li třeba, během pečení podléváme podle chuti vodou nebo vínem.

Poznámka od kuchařky

Když nám zbyde náplň, zahustíme ji strouhankou, uděláme bochánek a pečeme zároveň s masem.

Podáváme s bramborem.

Komentáře k receptu Vepřové roládky s jablkovou náplní se šalvějí

Tématické fráze: vepřová rolada vepřová roláda s nádivkou jablková nádivka do masa nádivka do vepřove pečené rolády vepřové na šalvěji vepřová pečeně s jablkovou omáčkou vepřové zavitky s jablky a salveji vepřové se šalvějí veprova rolada s jablky vepřové roládky maso se šalvějí roládky z vepřové pečeně obalené ve slanině vepřové plátky se salveji vepřové maso na šalvěji náplň do masové rolády náplně do vepřové rolády kuřecí záviteky s jablkovou náplní vepřová se šalvějí a jablky recept se salveji nádivka se šalvějí recepty