Domácí acidofilní mléko (kefír) z jogurtovače
Na trhu je nepřeberné množství kysaných mléčných výrobků. Velký rozdíl je ale v jejich kvalitě a obsahu tuku. Kefír nemusí být pouze z kravského mléka, zkuste pro přípravu domácího kefíru ovčí nebo kozí mléko a poznávejte nové chutě.
Suroviny pro 1 litr
1litr
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 023 kJ / 484 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 34,00 g |
Tuky | 17,10 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 69 mg |
Sodík | 410 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 48,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Acidofilné mlieko alebo kefír dáme do jogurtovača a dolejeme mliekom. Premiešame.
Krok 2: Jogurtovač zapneme na cca 10 hodín (zapínam na noc rovnako ako jogurt).
Krok 3: Potom premiešame a dáme do chladničky. Pred podávaním opäť premiešame.
Krok 4: Na novú prípravu použijeme acidofilné mlieko (kefír) z urobeného, takto sa v pohode dá urobiť 3x. Potom už kúpim nové acidofilné mlieko v obchode.
Zveřejněno 24. 4. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí acidofilní mléko (kefír) z jogurtovače
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/prN1
Moje poznámka
Domácí acidofilní mléko (kefír) z jogurtovače
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/prN1
Nejnovější recepty
Koutníkovská pomazánka s tuňákem
Přidáno před 4 hodinami
Chilli corne carne po Koutnicku
Přidáno před 4 hodinami
Hruškové tiramisu
Přidáno před 7 hodinami
Veganský makovec
Přidáno před 8 hodinami
Marinovaná krkovička s argentinským kořením
Přidáno před 11 hodinami
Borůvkové nanuky
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Drobenková buchta se švestkami
Monique76 před 1 hodinou
Vepřová krkovice v majonéze
Sahula před 1 hodinou
Majonézové rohlíky
Annanas před 1 hodinou
Základní kváskový chleba
Brona.S před 1 hodinou
Fazolové lusky na kyselo
Sahula před 1 hodinou
Houby na kyselo se smetanou
Sahula před 2 hodinami
Svíčková na smetaně
VeronikaRob před 2 hodinami
Krůtí kostky s bulgurem a zeleninou
petrp před 2 hodinami
Banánové muffiny
anyge před 3 hodinami
Vepřová játra na přírodno
Spepik před 3 hodinami
Suroviny:
mléko acidofilní,
mléko
Komentáře (2)