Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí acidofilní mléko (kefír) z jogurtovače

Na trhu je nepřeberné množství kysaných mléčných výrobků. Velký rozdíl je ale v jejich kvalitě a obsahu tuku. Kefír nemusí být pouze z kravského mléka, zkuste pro přípravu domácího kefíru ovčí nebo kozí mléko a poznávejte nové chutě.

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 605 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 600 min

605 min (5 min příprava + 600 min tepelná úprava)

24. 4. 2022 07:21

Suroviny pro 1 litr

1 litr

Nutriční hodnoty

Energie2 023 kJ / 484 kcal
Bílkoviny34,00 g
Tuky17,10 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 69 mg
Sodík 410 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy48,40 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Napadlo ma urobiť doma acidofilné mlieko aj kefír v jogurtovači. Keď sa množí jogurtová kultúra, prečo nie iné mikroorganizmy. Výsledok je výborný a vyjde to lacnejšie ako z obchodu.

Pomer acidofilného mlieka a mlieka je daný veľkosťou môjho jogurtovača, má objem 1 l.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Jaromira18 Jaromira18

24. 4. 2022 11:06

Jdu si to udělat, moc děkuji za recept.:-K:-K:-K Každý den ho rádi pijeme.

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Suroviny: mléko acidofilní, mléko

TopRecepty.cz

Domácí acidofilní mléko (kefír) z jogurtovače

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/prN1