Suroviny pro 1 porce
1porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 155 kJ / 754 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 34,61 g |
| Tuky | 18,12 g |
| Vláknina | 4,50 g |
| Cholesterol | 518 mg |
| Sodík | 1,85 g |
| Sůl | 0,42 g |
| Sacharidy | 110,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do mísy dáme salko a vejce. Metličkou prošleháme a spojíme, přidáme mouku, sůl a sodu aktivovanou octem. Vše smícháme a nalijeme na plech (30x40) s pomaštěným pečícím papírem.
Krok 2: Uhladíme a pečeme v předehřáté troubě na 180 st. 8 minut.
Krok 3: Upečenou roládu překlopíme na čistý pečící papír a stočíme. Necháme vychladnout.
Krok 4: Po vychlazení mažeme oblíbeným kréme a stočíme. Necháme vychladit. Pocukrujeme a můžeme podávat.
Zveřejněno 21. 5. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Salko roláda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Xmm8
Moje poznámka
Salko roláda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Xmm8
Nejnovější recepty
Sýrová pomazánka podle ČSN
Přidáno před 3 hodinami
Vánoční oplatky
Přidáno před 20 hodinami
Medové kuličky
Přidáno před 21 hodinami
Pikantní smažený kapr
Přidáno před 22 hodinami
Nakládaný sýr s pečenými rajčátky a česnekem
Přidáno před 23 hodinami
Červená řepa s burratou a piniovými oříšky
Přidáno 17. 12. 2025 09:21:17
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zelná polévka strýce Jiřího
Vaha 1972 před 41 minutami
Zapečená krkovička se žampiony a zakysanou smetanou
Ivet88 před 1 hodinou
Jemné kokosové cukroví
Verunkavh před 1 hodinou
Klášterské řezy
Anickamanicka před 2 hodinami
Vánoční štola z tvarohového těsta
Hanina_ před 3 hodinami
Vánoční cukroví
fragolina před 9 hodinami
Brambory s vůní mandlí
Fitulka před 13 hodinami
Bílkový chlebíček s kandovaným ovocem
Ututatise před 14 hodinami
Poctivá vánočka
metrix7 před 14 hodinami
Vepřové nudličky na pórku s česnekem
Slavista62 před 15 hodinami
Suroviny:
salko,
vejce,
mouka hladká,
sůl,
soda jedlá,
marmeláda
Komentáře (3)