Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 926 kJ / 460 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 8,34 g |
| Tuky | 31,25 g |
| Vláknina | 4,40 g |
| Cholesterol | 96 mg |
| Sodík | 68 mg |
| Sůl | 0,13 g |
| Sacharidy | 34,21 g |
Postup přípravy
Krok 1: Máslo rozpustíme a přidáme mouku. Po orestování vsypeme papriku a po zamíchání zalijeme trochou studeného vývaru nebo vody. Já jsem použila vodu z brambor.
Krok 2: Vlijeme pyré a povaříme asi 15 minut. Občas promícháme. Mezitím dáme vařit vejce na hniličku. Vkládáme do horké vody na 4-5 minut maximálně.
Krok 3: Povařenou omáčku dochutíme solí, pepřem a špetkou cukru. Nakonec vlijeme smetanu a vaříme už jen krátce. Podáváme s vejci, vařenými bramborami nebo opečeným toustem.
Zveřejněno 11. 2. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Srbská vejce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4XrV
Moje poznámka
Srbská vejce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4XrV
Nejnovější recepty
Extra pistáciový Paris-Brest podle Heleny Fléglové
Přidáno před 3 hodinami
Bezlepkové rohlíčky
Přidáno před 6 hodinami
Krkovice na černém pivu se zeleninou a nivovou přikrývkou
Přidáno před 7 hodinami
Éclair Tiramisu podle Heleny Fléglové
Přidáno před 7 hodinami
Vánoční vídeňské dortíčky
Přidáno před 16 hodinami
Čokoládová kolečka s mandlemi
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí houskový knedlík
Maestra před 15 minutami
Štrúdlíci ze zakysané smetany
lecho před 46 minutami
Čokoládové slzičky
malaneta před 1 hodinou
Květákový mozeček s bramborami z jedné pánve
Filomenka před 2 hodinami
Valašské frgály
Radimjumbo před 3 hodinami
Nejlepší bublanina
Radimjumbo před 3 hodinami
Bramborák s masovou směsí
lenka.s.r před 3 hodinami
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Mutsynka před 3 hodinami
Měkoučké vánoční perníčky
Hawisa před 4 hodinami
Suroviny:
máslo,
mouka hladká,
paprika sušená sladká,
pyré rajčatové,
smetana 12%,
sůl,
pepř,
cukr,
vejce
Komentáře (10)