Knedlík s vejci a parmezánem

Colombo65 Kuchař: Colombo65

Doba přípravy: 10 2 porce Bezmasá jídla 5 názorů

Suroviny

houskový knedlík (asi 20 cm)
6 syrových vajec
2 hrsti strouhaného parmazánu
sůl
pepř
přepuštěné máslo
pažitka
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Houskový knedlík nakrájíme na stejně silná kolečka a ty poté následně na stejně velké kostky. Do hlubší a větší pánve si dáme rozpustit lžíci přepuštěného másla a přidáme nakrájený knedlík. Vše dobře promícháme, aby se knedlík obalil v másle, neboť ho okamžitě nasaje.

  2. Poté na mírném stupni za občasného prohození nebo zamíchání opékáme do zlato křupavého provedení. Mezitím si rozšleháme vejce a nastrouháme sýr.

  3. Když knedlík, dospěje ke zlaté barvě, vlijeme na něj po celé ploše rozšlehaná vejce a nasypeme 3/4 nastrouhaného parmezánu. Vše rychle promícháme, a jakmile jsou vejce sražena, odstavíme pánev bokem.

  4. Okamžitě servírujeme nejlépe do hlubokého talíře, dle chuti osolíme, opeříme, posypeme každou porci zbytkem nastrouhaného parmezánu a čerstvě nasekanou pažitkou.

Poznámka

Trochu ozvláštněná klasika - lze použít i sýr dle chuti - Gouda, Grand Moravia. Snad to nikoho neurazí :)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 613 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Knedlík s vejci a parmezánem

Tématické fráze: knedlíky s vejci knedlík s vejcem knedlíky s vejcem recept na knedlíky s vejci knedlík s vejci recept knedlíky s vejci na másle zbyly mi knedlíky knedlíky s vejci recept recept knedlík s vejcem vejce s knedlíkem knedlíky s s parmazánem knedlíčky z parmezánem knedlik k s vejci knedlík recept knedlík s vejci co se zbytkem houskového knedlíky knedlik s vajickem a parmazánem top moravia recepty houskové knedlíky

Zapomněl/a jsem heslo