Pudinkové řezy (be-be)
Nápadité řezy, které využívají jako součást receptu oblíbené sušenky. Ty spolu a pudinkovou sladkou a krémovou vrstvou tvoří vizuální i chuťový efekt a posunují obyčejnou buchtu mezi dokonalé moučníky pro slavnostnější příležitosti.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 22 247 kJ / 5 317 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 102,25 g |
Tuky | 264,20 g |
Vláknina | 20,00 g |
Cholesterol | 1,48 g |
Sodík | 990 mg |
Sůl | 2,57 g |
Sacharidy | 622,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Jako první uděláme sníh ze 4 bílků a dáme stranou. Předehřejeme troubu na 180 °C.
Krok 2: V míse vyšleháme 4 žloutky s cukrem do pěny a postupně přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva.
Krok 3: Přimícháme sníh a těsto nalijeme do vymazaného a moukou vysypaného plechu a dáme péct do doby, než se nelepí na vpichnutou špejli. Trvá to cca 10-15 minut.
Krok 4: Mezitím, než nám trochu vychladne korpus, připravíme pudink. Dáme vařit 2/3 mléka, přimícháme pudink rozmíchaný v 1/3 mléka, povaříme, přidáme máslo a cukr dle chuti. Můžeme přidat i trochu rumu.
Krok 5: Ještě horký pudink nalijeme na korpus a necháme zchladnout.
Krok 6: Na vychladlý pudink naskládáme bebe sušenky (viz foto) a nalijeme polevu - rozpuštěnou čokoládu s Omegou.
Krok 7: Moučník podáváme, až je úplně vychlazený.
Zveřejněno 14. 6. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pudinkové řezy (be-be)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zpPK2
Moje poznámka
Pudinkové řezy (be-be)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zpPK2
Nejnovější recepty
Pohanková kaše s tofu
Přidáno před 10 hodinami
Kakaová pěna s tvarohem
Přidáno před 13 hodinami
Vanilkový máslový korpus
Přidáno před 15 hodinami
Květákové karbanátky s mozzarellou
Přidáno před 17 hodinami
Hokaido krémová polévka s kokosovým mlékem
Přidáno před 20 hodinami
Bramborové taštičky se švestkovými povidly
Přidáno 20. 10. 2025 20:08:03
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nejlepší vyprošťovací česnečka
Vanous.lukas před 8 hodinami
Kuřecí polévka
Kajkajak před 10 hodinami
Karlovarský knedlík
Kajkajak před 10 hodinami
Kokosová sváteční bábovka
irenaM před 10 hodinami
Linecké těsto z cukrářského učiliště" pro začátečníky"
Marketa75 před 10 hodinami
Debrecínská hrachová polévka
Mirrika před 10 hodinami
Extra jablkový koláč
Eva_H před 11 hodinami
Rajská omáčka (jednoduchá a rychlá)
VeronikaRob před 11 hodinami
Vločkový nákyp s jablky neboli jablkový vločkovec
Masulka1967 před 13 hodinami
Kanellbular - skořicové šneky
FranTisket před 13 hodinami
Suroviny:
mouka polohrubá,
cukr,
prášek do pečiva,
vejce,
tuk,
mouka hrubá,
mléko,
pudink vanilkový,
máslo,
cukr,
sušenky bebe mléčné,
čokoláda na vaření,
tuk 100%
Komentáře (5)