Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 789 kJ / 2 579 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 94,68 g |
| Tuky | 110,77 g |
| Vláknina | 30,00 g |
| Cholesterol | 616 mg |
| Sodík | 2,20 g |
| Sůl | 6,07 g |
| Sacharidy | 285,72 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mléko nalijeme do nádoby, přidáme hladkou mouku, vejce, zakysanou smetanu, vanilkový cukr, prášek do pečiva, cukr, sůl a zamícháme dohromady.
Krok 2: Až po zamíchání přidáme mák, těsto musí být řídké jako na lívance.
Krok 3: Rozpálíme pánev, přidáme kousek másla a makové placičky pečeme z každé strany 2 minuty.
Podáváme a na talíři ozdobené, jak kdo má rád.
Podáváme a na talíři ozdobené, jak kdo má rád.
Zveřejněno 2. 3. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Makové placičky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vPqr
Moje poznámka
Makové placičky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vPqr
Nejnovější recepty
Syrečkové bramboráky
Přidáno před 1 hodinou
Vepřová konzerva ve skle
Přidáno před 2 hodinami
Grónský halibut s restovanou cuketou
Přidáno před 2 hodinami
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 3 hodinami
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 5 hodinami
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramborové placky ze 4 ingrediencí
Merylas před 24 minutami
Východňarské halušky z Porúbky od Michalovců
Merylas před 25 minutami
Třená buchta
Martina Veveruska před 29 minutami
Vykrajované ořechové měsíčky
@Monika před 59 minutami
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 4 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 6 hodinami
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 6 hodinami
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 7 hodinami
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 7 hodinami
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 8 hodinami
Suroviny:
mléko,
mouka hladká,
mák mletý,
vejce,
cukr vanilinový,
prášek do pečiva,
smetana zakysaná,
cukr,
sůl
Komentáře (3)