Jahodové Míša řezy
Kdo by neměl rád Míša řezy – obvykle je však známe jako tvarohový moučník s tenkým piškotem, štědrou dávkou tvarohu a čokoládovou polevou. Tyhle jahodové Míša řezy jsou plněné růžovým máslovým krémem s čerstvými jahodami a rozhodně stojí za vyzkoušení.
Suroviny pro 1 plech
plech o velikosti 30 x 20 cm
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 21 417 kJ / 5 119 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 51,10 g |
Tuky | 339,69 g |
Vláknina | 8,60 g |
Cholesterol | 1,99 g |
Sodík | 430 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 460,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Plech vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou.
Krok 2: Troubu předehřejeme na 170 °C.
Krok 3: Oddělíme žloutky od bílků. Z bílků ušleháme pevný sníh.
Krok 4: Ze žloutků, cukru a 2 lžic vody ušleháme v míse hustou pěnu a pomalu do ní prosejeme mouku smíchanou s kypřicím práškem. Nakonec do těsta opatrně vmícháme sníh.
Krok 5: Těsto rozetřeme na připravený plech a vložíme do trouby. Pečeme 15-20 minut a poté vyzkoušíme špejlí, zda je korpus správně propečený. Po vytažení by špejle měla být suchá.
Krok 6: Korpus necháme vychladnout a mezitím připravíme krém.
Krok 7: Změklé máslo vyšleháme do pěny a po částech k němu zašleháme rozmačkané jahody a cukr. Šleháme tak dlouho, až je krém krásně obarvený, nadýchaný a bez hrudek.
Krok 8: Hotový krém natřeme na vychladlý korpus a dáme chladit do lednice.
Krok 9: V hrnci rozpustíme kousek másla nebo Hery a sundáme z plotny. Přidáme čokoládu a mícháme tak dlouho, až vznikne hladká poleva.
Krok 10: Polevu nalijeme na vychlazený korpus s krémem a necháme ztuhnout v lednici. Poté krájíme nahřátým nožem na úhledné řezy a podáváme.
Zveřejněno 23. 6. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jahodové Míša řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W6OQE
Moje poznámka
Jahodové Míša řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W6OQE
Nejnovější recepty
Uzená kuřecí stehna na víně s česnekem a rozmarýnem
Přidáno před 12 hodinami
Těstoviny s dýňovou omáčkou
Přidáno před 17 hodinami
Tradiční prošívaná deka
Přidáno 17. 9. 2025 20:54:13
Vafle z párků a vajíček
Přidáno 17. 9. 2025 18:02:44
Tokáň z kuřecího masa se smetanou
Přidáno 17. 9. 2025 17:54:39
Tartaletky s jablíčky a karamelem
Přidáno 17. 9. 2025 17:46:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí stehna pečená v jogurtu s hrubozrnnou hořčicí
E. J. K. před 4 hodinami
Pečená švestková povidla
Vivik21 před 4 hodinami
Krenex
dragomirac před 6 hodinami
Domácí vepřovka z krkovice z papiňáku (tlakového hrnce)
Slavista62 před 6 hodinami
Domácí vepřovka
Slavista62 před 6 hodinami
Bílé fazole s bramborami a smetanou
jana1974 před 7 hodinami
Buchta Fešák
LuccHansel před 7 hodinami
Rychlý švestkový koláč
Palusanda před 7 hodinami
Sekaná s cuketou
evik_svistik před 8 hodinami
Vepřenky podle ČSN
Veros51 před 8 hodinami
Suroviny:
cukr krupice,
vejce,
kypřící prášek do pečiva,
mouka polohrubá,
voda,
jahody,
máslo,
cukr moučkový,
čokoláda na vaření,
máslo,
tuk,
mouka
Komentáře (2)