Fazolová polévka pro tejaju

Bibinka Kuchařka:

Polévky 11 názorů

32

Suroviny

fazole
1 cibule
veškerá kořenová zelenina
1 paprika červená
2 rajčata
kousek kapusty
červená mletá paprika
1 kostička masoxu
1 malý rajčatový protlak
bobkový list
Vegeta
petrželka
pár lžic zakysané smetany
jíška (nemusí být)
trochu oleje
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Fazole si uvaříme (můžeme si je namočit dopředu)ve slané vodě.

  2. V jiném hrnci si na oleji osmažíme cibulku s červenou paprikou (jen chvíli, aby nám paprika nezhořkla)a pak přidáme všechnu zeleninu nakrájenou nadrobno a také osmažíme.

  3. Když jsou fazole trochu měkké, přidáme osmaženou zeleninku s cibulkou do fazolového vývaru, pak bobkový list, masox,rajčatový protlak doplníme vodou a vaříme společně do úplného změknutí fazolí.
    Ochutíme, vegetou,solí, pepřem a dáme kysanou smetanu.
    Hotovou polévku posypeme petrželkou.

Poznámka

Zeleninu můžeme přidat i jinou, obměňovat, můžeme dát klobásu udělat nakyselo a nemusíme používat jíšku- se zeleninou je dost hustá, ale jak kdo má rád. Když si k ní dáme chléb, může být i jako hlavní jídlo.

zdroj: polévku dělám léta, tak už zdroj neznám

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Fazolová polévka pro tejaju

  • Marta Marta

    Bibi, nemáš zač. Já jim prostě musím chtě nechtě dělat reklamu, jsem z těch voňavých kostek totiž naprosto nadšená :-))

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Marti, máš naprostou pravdu, někdy je to třeba, ale zase tak často to nepoužívám. Ale za tu radu Ti moc děkuju:-),člověk se stále něčemu učí a to je dobře. Určitě si je koupím.;-)

    Odpovědět

  • Marta Marta

    To vypadá na úžasnou vydatnou zimní polívečku :yes::-p.
    Bibi, jestli občas ráda dochucuješ masoxem (někdy prostě jídlu něco chybí a chce to holt nějaké to dochucovadlo), tak zkus BIO zeleninovej z DM, není drahej, pěkně voní i chutná a hlavně jsem klidná, že je bez glutamátu :yes: (jo a mají i kuřecí :-) )

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Já Terezku chápu,jen nevím, jak mohlo k té chybě dojít i u mé dcery:-DSyrovou zeleninku ano, v jakémkoli množství, jen ji objeví v polévce, řádí jak tur.Hlavně dává dcerunka k dobrému, že jsem ji nutila jíst polévku ze sedmkikrásek:-!:-*

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Bibinko, zachovám všetko, ja len varenú mrkvu, varený petržlen, varený zeler a varený kaleráb nemôžem. Nejedla som to ani ako 4-mesačné dieťa, proste to do mňa nedostali, lebo to dopadlo zle. Tak to mamka vzdala. Mne už tá vôňa stiahne hrdlo a nezhltnem ani slinku:-(( Ale každú inú zeleninu zbaštím či surovú alebo varenú, je to jedno. Uvedené len surové:-8:-D Tú tvoju polievočku odskúšam:yes::-D
    Laďka, ten recept vlož, budem sa tešiť....:yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Tejajo, určitě můžeš podle Vašich chutí improvizovat, ale paprika, nebo kapie(také používám raději) je základ chuti, tak tu zachovej;-)Já tam vrazím vždy to, co mám doma, třeba kedlubnu, květák i kus cukety atd.:-))
    Mám radost, že máš radost:-D:yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Joj, a znáš tedy ten supr recept na salát z kořenové zeleniny nastudeno? Mrknu se, jestli tu je,jinak jsi totéž co moje dcerunka. Vařenou zeleninu néééé, syrová jí nevadí:-D:yes:

    Odpovědět

  • hanny hanny

    Fazole, ani jiné luštěniny nevaříme ve slané vodě. Zůstaly by uvnitř tvrdé. Solíme až když jsou měkké, téměř nebo úplně uvařené.

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Janinka, díííííky:yes::yes::-D:-D:-D Už si vkladám do obľúbených, len sa musím priznať, že "veškerou kořenovou zeleninu" nahradím zeleninou trio-kukurica, hrášok, kapia-alebo môžem niečím iným?:-?:-D Ja totiž veškerou kořenovou zeleninu môžem jesť iba surovúúúú:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Špagetko, proč by jsi mě naštvala:-),co lidí, tolik chutí. Jinak s Tebou ohledně přírodních produktů souhlasím, taky to tak mám nastavené:-)). Někdy ten masox někde vyzkoušíš a zjistíš, že je to s ním ještě lepší:-pa a používám ho velmi málo, ale v této polévce mi přišel fajn.;-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Dělám ji vlastně úplně stejně - jen se vykašlete na masox a místo maggi dejte libeček, celerovou a petrželovou nať. Bibi,nechci tě naštvat, jen dávám přednost přírodě a úplně tomu samému.:yes::yes:

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: tvrdé fazole fazolová polevka červená fazolová polévka fazolová polévka červené fazole polévka z azuki fazolová polévka recept polévka azuki fazolová polévka od babičky fazole tvrdé červené fazole na kyselo fazole solíme fazolová dieta červené fazole fazolová polévka řád tvrdé fazole fazole azuki polévka z fazole azuki fazolová polévka se zelím fazolová polévka na kyselo polévka fazolová s červenou paprikou tvrda fazole

Zapomněl/a jsem heslo