Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 550 kJ / 132 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,80 g |
Tuky | 11,12 g |
Vláknina | 0,96 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 3,20 g |
Sůl | 8,00 g |
Sacharidy | 5,58 g |
Postup přípravy
Vyhněteme hladké a jemné těsto, olej přidáváme v polovině hnětení. Těsto necháme asi 50 minut pod čistou utěrkou, poklopem nebo igelitem kynout, aby neoschlo. Krok 2: Po vykynutí těsto vyklopíme na pomoučený vál, překládáme těsto od okraje ke středu, pootočíme o 90 stupňů a překládáme, abychom z těsta vytlačili přebytečný vzduch. Mouky přidáváme jen minimálně, aby se těsto nelepilo. Můžeme si pomoci stěrkou na těsta.
Vzniklý bochník vložíme do pedigové kulaté ošatky (misky nebo cedníku), kterou vysypeme bramborovým nebo kukuřičným škrobem. Necháme už jen 20 minut kynout pod čistou utěrkou, poklopem nebo igelitem, kvůli oschnutí.
Do ošatky vkládáme těsto pěknou stranou dolů, překládaná strana zůstává nahoře, aby těsto bylo po upečení krásně hladké. Do misky nebo cedníku to uděláme naopak. Krok 3: Pečení v hliníkové remosce:
Zapneme remosku. Jakmile je nahřátá, vyklepneme nakynutý chleba na pečicí papír, se kterým ho vložíme do remosky, postříkáme slanou vodou a nařízneme na pár místech, aby nepopraskal. Pečicí papír nesmí být příliš vysoký, aby se nedotýkal přiklopeného víka. V případě pečení chleba v remosce není třeba zapařování. V remosce ho pečeme cca 40 minut. Jakmile bochník zní dutě na poklep, je hotový. Krok 4: Pečení v teflonové remosce:
Teflonová remoska se nahřívá vodou. Po nahřátí vodu vylijeme a vložíme bochník chleba, který opět postříkáme slanou vodou a nařežeme na několika místech. V případě, že se povrch chleba rychleji peče, položíme na něj alobal. Do teflonové remosky nemusíme dávat pečicí papír. Chleba dáme vychladit na kovovou mřížku. Krájíme, až je vychladlý.
Zveřejněno 28. 4. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Chleba z remosky bez lepku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KJm8
Moje poznámka
Chleba z remosky bez lepku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KJm8
Nejnovější recepty
Vepřová pěna z domácí vepřovky
Přidáno před 9 hodinami
Vepřový chalupářský guláš s vejcem a opečeným párkem
Přidáno před 11 hodinami
Bábovka z karamelového Salka
Přidáno před 12 hodinami
Hořčice z cukety
Přidáno před 12 hodinami
Fettuccine ve smetanové omáčce s krémovými žampiony a kuřecím masem
Přidáno před 12 hodinami
Piškotové řezy s džemem, mascarpone krémem a šlehačkou
Přidáno před 17 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Besan barfi (indický dezert z cizrnové mouky)
AndreaMachacova před 6 hodinami
Snadná vaječná pomazánka
Topmoni před 8 hodinami
Buchtičky s krémem
vercuchle před 8 hodinami
Babiččiny blbouny
MarieBrozova před 9 hodinami
Minipizzy jedna radost
vladhn před 9 hodinami
Cuketová krémová polévka
eva.kortanova.ez@volny.cz před 10 hodinami
Linecké sušenky
Mummy46 před 11 hodinami
Ovocný tvarohový koláč s drobenkou
GabinaMraz před 12 hodinami
Extra rychlé lívance
oplovka před 13 hodinami
Ostružinové poháry
Alena445 před 14 hodinami
Suroviny:
dýňová mouka,
voda,
jitrocel,
vláknina jablečná,
voda,
ocet,
olej,
sůl,
cukr,
droždí čerstvé
Komentáře (5)