Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 444 kJ / 2 974 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 83,36 g |
Tuky | 50,87 g |
Vláknina | 15,00 g |
Cholesterol | 533 mg |
Sodík | 424 mg |
Sůl | 1,63 g |
Sacharidy | 538,25 g |
Postup přípravy
Krok 1: Smícháme mléko, vejce, cukr a prášek do pečiva.
Krok 2: Potom přidáváme mouku dokud není těsto ideálně husté.
Krok 3: Smažíme na oleji, pomalu na mírném ohni, dozlatova.
Krok 4: Ovoce dáme do hrnce a přidáme cukr dle chuti.
Krok 5: Vaříme 10-15 minut na středním ohni a poté zeslabíme a rozmixujeme ručním mixérem.
Krok 6: Lívance podáváme namazané vysokoprocentní zakysanou smetanou a zalité omáčkou z ovoce.
Zveřejněno 8. 7. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Křehké lívance bez kynutí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o2ROX
Moje poznámka
Křehké lívance bez kynutí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o2ROX
Nejnovější recepty
Zbouchnuté brambory
Přidáno před 8 hodinami
Skořicové podkovy
Přidáno před 17 hodinami
Jedlé balíky slámy
Přidáno 22. 10. 2025 06:20:03
Šátečky z listového těsta plněné tvarohem
Přidáno 21. 10. 2025 20:28:55
Pohanková kaše s tofu
Přidáno 21. 10. 2025 18:04:03
Kakaová pěna s tvarohem
Přidáno 21. 10. 2025 15:33:40
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablečný koláč s karamelem
Nikijaho před 20 minutami
Švestkový crumble
olgaja před 45 minutami
Jednoduchý domácí chleba
Pavel1987 před 57 minutami
Kyselica a řízky z růžovek
Kajkajak před 1 hodinou
Hraběnčiny francouzské brambory
Nebe1276 před 2 hodinami
Pomazánka z ricotty a sušených rajčat
katka.gregor@gmail.com před 2 hodinami
Nejrychlejší hřibová omáčka
KrisZaezemi před 4 hodinami
Kuřecí nudličky s ananasem
Libotovska před 5 hodinami
Dýňová polévka s pórkem
Majka214 před 6 hodinami
Pangasius pod parmazánovou dečkou
poirotka před 7 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
cukr,
prášek do pečiva,
cukr moučkový,
vejce,
mléko,
olej,
smetana zakysaná,
ovoce
Komentáře (7)