Bratislavská buchta
Pokud máte rádi vláčné a jednoduché moučníky, tento recept je přesně pro vás. Mramorová bratislavská buchta je prolévaná pudinkem a dozdobená zakysanou smetanou, která jí dodává svěží chuť. Na řezu vypadá moučník opravdu krásně a nádherně voní skořicí.
Suroviny pro 1 plech
plech o velikosti 35x25 cm
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 628 kJ / 3 974 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 94,56 g |
Tuky | 156,92 g |
Vláknina | 18,90 g |
Cholesterol | 1,33 g |
Sodík | 710 mg |
Sůl | 1,55 g |
Sacharidy | 536,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Plech vyložíme pečicím papírem nebo vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Troubu předehřejeme na 180-200 °C.
Krok 2: Vejce s krupicovým a vanilkovým cukrem vyšleháme do pěny. Přidáme olej, vodu a mouku smíchanou s kypřicím práškem. Důkladně promícháme, aby v těstě nebyly hrudky.
Krok 3: Polovinu těsta nalijeme na připravený plech.
Krok 4: Do druhé části těsta přidáme kakao, dobře rozmícháme a rozlijeme cik-cak na světlé těsto.
Krok 5: Pudink uvaříme dle návodu na obalu a horký rozlijeme cik-cak na syrové těsto.
Krok 6: Plech vložíme do trouby a pečeme asi 30 minut. Špejlí vyzkoušíme, zda je těsto dobře propečené. Po vytažení by špejle měla být suchá a čistá.
Krok 7: Zakysanou smetanu promícháme s moučkovým a vanilkovým cukrem a rozetřeme ji na teplý koláč. Na závěr posypeme skořicovým cukrem a necháme alespoň 3 hodiny vychladit v lednici.
Krok 8: Vychlazenou buchtu nakrájíme na úhledné řezy a podáváme.
Zveřejněno 12. 7. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bratislavská buchta
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/E1VY
Moje poznámka
Bratislavská buchta
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/E1VY
Nejnovější recepty
Lehký bramborový salát s čerstvou zeleninou
Přidáno před 2 hodinami
Nejlahodnější sušené švestky
Přidáno před 6 hodinami
Buřtíkové plátečky s bramborem
Přidáno před 10 hodinami
Kuřecí minutka se sázenými vejci
Přidáno před 16 hodinami
Hovězí kližka na smetaně v pomalém hrnci
Přidáno před 16 hodinami
Mořská štika v křupavé bylinkové krustě
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá houbovo-kmínová polévka s krupicovými nočky
essinKa před 2 hodinami
Aljašská treska s koprovou omáčkou
ZboSy před 2 hodinami
Vaječný salát s řapíkatým celerem
ZboSy před 2 hodinami
Dietni segedinska polevka
Kajkajak před 3 hodinami
Brynzové halušky
ok1cmj236 před 3 hodinami
Hrnkové knedlíky z mikrovlnky
sidonie před 4 hodinami
Květák smažený v troubě
RaeRea před 4 hodinami
Smetanová omáčka z cukety a kořenové zeleniny (bez mouky)
Kratule před 5 hodinami
Mirabelkový sirup
Hanawagy před 5 hodinami
Domácí langoše
Mummy46 před 5 hodinami
Tématické fráze:
buchta,
bratislavská buchta,
buchta z hodně vajec,
buchta bez cukru,
bratislavska buchta recept,
buchty,
buchty bez cukru,
buchta ze dvou vajec,
svěží buchta,
jak dlouho péct buchtu,
jak dlouho se pečou buchty,
buchty s kypřícím práškem,
doba pečení buchty,
recept na bratislavskou buchtu,
buchty s práškem do pečiva,
buchta bez vajec,
buchta s hodne vajec,
recept na buchty,
buchta rozbouřené moře,
peceme buchty
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
cukr vanilkový,
olej,
voda,
mouka polohrubá,
kakao holandské,
kypřící prášek do pečiva,
mléko,
pudink vanilkový,
smetana zakysaná,
cukr moučkový,
cukr skořice,
máslo,
mouka hrubá
Komentáře (16)
Nedietní, nicméně žravé
Dovolila jsem si přidat ti sem dvě fotečky, snad nebudou vadit...