Cibulačka s krutonky

MishkaCZ Kuchařka: MishkaCZ

4 porce Polévky 8 názorů

Suroviny

1 kg cibule
80 g másla
1,2 l zeleninového vývaru
1 lžíce oleje
1 svazek Bouquet garni
2 bobkové listy
sůl
pepř
1 celozrnná bageta na krutonky
strouhaný sýr Gruyére nebo Comté
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci si rozehřejeme olej spolu s máslem a přidáme oloupanou cibuli nakrájenou na půlkolečka. Za častého míchání restujeme asi 5-10 minut, aby cibule změkla. Snížíme plamen na nejmíň, co to jde a necháme pod pokličkou 20 minut, občas promícháme. Cukr obsažený v cibuli zkaramelizuje a čím déle vydržíme restovat, tím chutnější polévku budeme mít.

  2. Nyní přidáme bouquet garni a bobkový list.

  3. Podlijeme 100ml horkého vývaru, díky kterému se nám odchytí ode dna hrnce lehce přichycená cibule (nemusí se stát, ale může). Když se vývar odpaří, přilijeme dalších 100ml, promícháme a toto opakujeme ještě 1-2x.

  4. Poté přilijeme zbytek vývaru. Polévku ještě 25-30 minut vaříme, vyndáme bouquet garni a bobkové listy.

  5. Nyní už jen stačí osolit a opepřit. Já jsem polévku ještě lehce promixovala, ale jen opravdu lehce, aby děti neviděly velké kusy cibule. Polévku rozdělíme do talířů, položíme opečené krutonky a zasypeme strouhaným sýrem.

Poznámka

http://www.facebook.com/pages/Mishkas-Diary/142872...

O francouzské cibulačce slyšel snad každý. I mně tato polévka už dlouho láká, ale co kuchař, to jiný recept. Po shlédnutí několika receptů a postupů, jsem si i já našla ten svůj. Jelikož se nejedná o originální recept, tak v názvu nehledejte slovo „francouzská”.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 14 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Cibulačka s krutonky

  • MishkaCZ MishkaCZ(autor receptu)

    Janull: také jsem se bála, aby se chuť cibule neztratila v bylinkách, ale tím, že je tam jen malé množství, tak bylinky chuť cibule naopak podtrhnou a skvěle se doplňují :yes:

    Odpovědět

  • Janull Janull

    Tuto výbornou cibulačku mohu vřele doporučit,ovšem z koření přidávám pouze pepř,aby se zachovala chuť cibule.:yes:

    Odpovědět

  • Vaclav Fronek Vaclav Fronek

    Opravdu poctivá a pravá cibulačka tak jak má být. MOC, moc chválím. +bodík 5

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Polévečka podle složení surovin vypadá velice chutně,mňam:-p:-K:yes:
    Rozmarýn je u nás oblíbený:-*

    Odpovědět

  • marie marie(neregistrovaný)

    Zkusím:-))

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

  • MishkaCZ MishkaCZ(autor receptu)

    Ivana Ch: Rozmarýna je velmi silná, proto opravdu stačí jen ta 1 snítka do celé polévky, aby zanechala jen lehkou stopu a nepřebila tu hlavní chuť, o kterou v této polévce jde :yes:

    Odpovědět

  • Ivana Ch Ivana Ch

    Rozmarýnu jsem do polévky ještě nedávala, ale proč né, každý máme rád něco jiného. Jinak já mám rozmarýnu hodně ráda.

    Odpovědět

Tématické fráze: pravá francouzská cibulačka recept pravá francouzská cibulačka recepty pravá cibulačka pravá cibulačka krutonky lada hruska cibulačka francouzska cibulacka s krutony jak se dělaji krutònky pravá francouzská cibulačka top recepty recept na pravou cibulačku cibulačka cibulacka s krutony a syrem cibulačka podle hrušky cibulacka polévka s krutony top recepty cibulačka cibulačka s chlebovými krutony cibulačka top recepty francouzská pravá cibulačka recepty cibulačka podle ládi hrušky poctiva cibulacka

Zapomněl/a jsem heslo