Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ledový zelený čaj s okurkou

Ledový zelený čaj, oslazený medem, s okurkovou a limetkovou šťávou, přijde vhod jako osvěžení při parných letních dnech. Čaj, vonící po mátě, není nijak složitý na přípravu a zpříjemní vám tak pobyt u bazénu, či grilování.

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Moanka Moanka

Snadný

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 15 min bez doby chlazení čaje

15 min (15 min příprava, bez doby chlazení čaje)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie847 kJ /
202 kcal
Bílkoviny0,82 g
Tuky0,57 g
Vláknina4,50 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 12 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy46,26 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V hrnci přivedeme k varu 850 ml vody, odstavíme, vložíme sáčky s čajem a 5 minut louhujeme. Krok 2: Vmícháme med, necháme vychladnout a uložíme na hodinu do lednice. Krok 3: Dvě okurky odšťavníme v odšťavňovači (nebo nastrouháme, vložíme do čisté utěrky a důkladně vymačkáme), šťávu uchováme. Zbylou okurku nakrájíme na tenká kolečka. Krok 4: Džbán naplníme do poloviny kostkami ledu. Vlijeme okurkovou a limetkovou šťávu. Mátu lehce pomačkáme, aby uvolnila aroma a přidáme do nádoby. , Krok 5: Vložíme plátky jablka a okurky a dolijeme vychlazeným čajem.

TIP: Jak rychle vychladit nápoje

Zveřejněno 10. 7. 2023

Poznámka autorky Moanka

Recept jsem získala v časopise Apetit.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/68W0N

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/68W0N

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

RubyRom: Děkuji. :-8 On nás ten nápoj také nadchl, byla jsem chutí velmi překvapená... <3
A děkuji za pochválení fot. To mi to dá vždycky zabrat! :-D

Moc se mi líbí recept a máš krásné foto jako vždy. :-K:yes::yes:

lenka.janatkova (moderátorka): Děkuji Vám. 😊 I mne tato kombinace zlákala a chuť mě nezklamala. Jen, jak už jsem zmínila, přikápka jsem limetku. 😋

Eja57: Děkuji, to mě potěšilo. 😊 Možná je ještě lepší chuť než foto. 👌😉👩‍🍳

Marie Svarcova: Moc děkuji za milý komentář… 😊 Chuť nápoje je opravdu “okurková”, nápoj je osvěžující. Za mne bych jen přidala více limetky, ale to je na každém, držela jsem se návodu v časopise. 😉

Krásná fotka:yes::yes::yes:

:-)<3:yes::yes: moc se mi líbí recept i foto, ta okurka je tam skvělá:-K

Doslova ideální osvěžení do těchto teplých dnů :-) kombinace okurky, limetky a máty zní lákavě. ;-)

Suroviny:
čaj zelený, med, okurka čerstvá, led, šťáva limetková, máta, jablko, voda

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu