MEDOVNÍK vol.2
I když je medovník poměrně náročný na přípravu, podle tohoto receptu se vám jistě povede. Pláty medového těsta ochucené sirupem a proložené krémem z karamelového Salka, ořechů a másla chutnají naprosto báječně.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 32 858 kJ / 7 853 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 89,05 g |
Tuky | 445,56 g |
Vláknina | 21,30 g |
Cholesterol | 1,33 g |
Sodík | 6,79 g |
Sůl | 0,36 g |
Sacharidy | 818,21 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nad párou v kovové misce vyšleháme krém z másla, cukru, vejce, medu a smetany.
Krok 2: V další misce smícháme mouku a jedlou sodu a přidáme teplý krém a kakao. Mělo by vzniknout polotuhé těsto. Přikryjeme a necháme 15 minut odpočinout.
Krok 3: Těsto rozdělíme na 5 stejných dílů. Každý díl na pečicím papíře vyválíme na cca 2 mm silnou placku a vykrojíme z ní kruh o průměru 20-25 cm. Zbylé odřezky těsta dáme stranou a upečeme nakonec.
Krok 4: Troubu předehřejeme na 180 °C.
Krok 5: Každé vykrojené kolo přeneseme i s papírem na plech a pečeme 7 minut. Řídíme se zkušeností se svou troubou. Po upečení necháme placky ztuhnout.
Krok 6: Smícháme všechny suroviny na krém a utřeme je nebo vyšleháme do krémové konzistence. Lepší je řidší konzistence, která při nanášení nestahuje vršek těsta.
Krok 7: Krém rozdělíme na 5 dílů, aby bylo stejné množství na potření každého dílu a ještě zbylo na potření dortu.
Krok 8: Z uvedených surovin umícháme sirup a potřeme jím lehce spodní plát medovníku. Na něj navrstvíme díl krému a přiložíme další plát korpusu. Ideální je potírat sirupem z obou stran každý plát.
Krok 9: Celý dort pomažeme posledním dílem krému.
Krok 10: Nakonec ještě nasekáme 60 g vlašských ořechů a upečené odřezky těsta, smícháme je a směsí posypeme strany a vršek medovníku.
Krok 11: Medovník necháme v lednici uležet nejlépe přes noc.
Zveřejněno 23. 8. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
MEDOVNÍK vol.2
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z68oJ
Moje poznámka
MEDOVNÍK vol.2
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z68oJ
Nejnovější recepty
Kuřecí orzo
Přidáno před 14 hodinami
Kuřecí nudličky se zeleninou a houbami
Přidáno před 22 hodinami
Vepřové nudličky s lesními houbami
Přidáno před 22 hodinami
Flíčky s lesními houbami
Přidáno před 22 hodinami
Kuskus se sušenými rajčaty
Přidáno 3. 9. 2025 14:12:01
Cuketový sachr
Přidáno 3. 9. 2025 12:00:03
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Špaldový chléb rychlý, bez hnětení, v troubě
LucieZKoprivnice před 1 hodinou
Povidla pečená v troubě
Zuza1985 před 3 hodinami
Kedlubnová nebo květáková mléčná polévka
Kajkajak před 3 hodinami
Krůtí roštěná
Diviska87 před 3 hodinami
Rajčatový protlak
douver před 4 hodinami
Gnocchi Pomodori
Jan Nemec před 5 hodinami
Mleté maso s kolínky
MichalRaby před 8 hodinami
Výborná houbová omáčka
Sahula před 8 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
cukr moučkový,
máslo,
vejce,
soda jedlá,
med,
smetana,
kakao,
ořechy vlašské,
máslo,
salko karamelové,
cukr krystal,
voda,
rum,
ořechy vlašské
Komentáře (6)