Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 620 kJ / 148 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,23 g |
Tuky | 11,67 g |
Vláknina | 5,45 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 8,05 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zelí očistíme, odstraníme případné povadlé vrchní listy a hlávku rozřízneme na čtvrtiny. Vykrojíme košťál, zelí nakrájíme na drobné nudličky a na 3minuty vložíme ho hrnce s vařící osolenou vodou. Poté scedíme a necháme okapat.
Krok 2: Do kastrůlku na rozehřátý olej dáme kmín a nakrájený špek. Po malé chvilce, když špek začne slabě růžovět přidáme cibuli, promícháme, necháme zesklovatět a odstavíme bokem.
Krok 3: Do rozehřátého hrnce nasypeme cukr a na slabém plameni za stálého míchání necháme cukr karamelizovat do slabě nahnědlé barvy.
Krok 4: Opatrně vmícháme víno, přidáme nakrájené zelí a cibuli se špekem. Lehce osolíme, opepříme, promícháme a pod pokličkou dusíme doměkka.
Krok 5: Na závěr podle chuti okyselíme a přisolíme.
Pokud chceme mít zelí o něco hustější, po cca 15minutách dušení přidáme nastrouhanou bramboru a za občasného promíchání dusíme ještě 10minut.
Pokud chceme mít zelí o něco hustější, po cca 15minutách dušení přidáme nastrouhanou bramboru a za občasného promíchání dusíme ještě 10minut.
Zveřejněno 7. 1. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Karamelizované hlávkové zelí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vzYn
Moje poznámka
Karamelizované hlávkové zelí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vzYn
Nejnovější recepty
Restovaná zelenina jako ratatouille po našem
Přidáno před 2 hodinami
Bábovka s čokoládou a kokosem
Přidáno před 12 hodinami
Krémová polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 16 hodinami
Kuřecí karí
Přidáno před 18 hodinami
Kuřecí játra se zeleninou a žampiony podle vietnamské kuchyně
Přidáno 16. 9. 2025 05:48:45
Indické kuřecí nudličky
Přidáno 15. 9. 2025 20:10:14
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rybí filé na špenátosýrovém lůžku s rajčatovou čepicí
Fitulka před 54 minutami
Halušky s uzeným masem a kysaným zelím
kamilkamil před 1 hodinou
Křampes - staročeská zelná polévka z Vrchoviny
Fitulka před 1 hodinou
Vepřové na způsob golubců
samsi před 3 hodinami
Drobenková buchta se švestkami
aladew před 12 hodinami
Sypaný tvarohovo-jablečný koláč
svidrnochovas@seznam.cz před 14 hodinami
Řecká musaka
misula29 před 15 hodinami
Jablečné koláče
macchinhtri030 před 18 hodinami
Treska na másle
Houmicek před 19 hodinami
"Gulášovka"z cukety
Jaruskaa před 21 hodinami
Tématické fráze:
hlávkové zelí na sladko,
karamelizované zelí,
bílé hlávkové zelí recepty,
bílé zelí na sladko,
karamelizované červené zelí,
červené zelí na sladko,
zelí na sladko,
hlavkové červené zelí,
bílé zelí na sladko recept,
karamelizovaný cukr,
hlávkové zelí recept,
karamelizovane bile zeli,
jak karamelizovat cukr,
hlávkové zelí recepty,
recepty na hlavkové zelí,
červené hlávkové zelí recepty,
hlávkové zelí,
hlávkový zelí na sladko,
karamelizované červené zelí na víně,
hlávkové zelí na víně
Suroviny:
zelí bílé,
cibule,
olej,
kmín celý,
špek,
sůl,
pepř mletý,
šťáva citronová,
brambory
Komentáře (10)
Já zelí vařím většinou vždy den předem,aby se hezky rozležely chutě