Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 620 kJ / 148 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,23 g |
Tuky | 11,67 g |
Vláknina | 5,45 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 8,05 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zelí očistíme, odstraníme případné povadlé vrchní listy a hlávku rozřízneme na čtvrtiny. Vykrojíme košťál, zelí nakrájíme na drobné nudličky a na 3minuty vložíme ho hrnce s vařící osolenou vodou. Poté scedíme a necháme okapat.
Krok 2: Do kastrůlku na rozehřátý olej dáme kmín a nakrájený špek. Po malé chvilce, když špek začne slabě růžovět přidáme cibuli, promícháme, necháme zesklovatět a odstavíme bokem.
Krok 3: Do rozehřátého hrnce nasypeme cukr a na slabém plameni za stálého míchání necháme cukr karamelizovat do slabě nahnědlé barvy.
Krok 4: Opatrně vmícháme víno, přidáme nakrájené zelí a cibuli se špekem. Lehce osolíme, opepříme, promícháme a pod pokličkou dusíme doměkka.
Krok 5: Na závěr podle chuti okyselíme a přisolíme.
Pokud chceme mít zelí o něco hustější, po cca 15minutách dušení přidáme nastrouhanou bramboru a za občasného promíchání dusíme ještě 10minut.
Pokud chceme mít zelí o něco hustější, po cca 15minutách dušení přidáme nastrouhanou bramboru a za občasného promíchání dusíme ještě 10minut.
Zveřejněno 7. 1. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Karamelizované hlávkové zelí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vzYn
Moje poznámka
Karamelizované hlávkové zelí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vzYn
Nejnovější recepty
Plněné papriky podle Jana Punčocháře
Přidáno před 5 hodinami
Okurková limonáda
Přidáno před 6 hodinami
Treska v zeleninovém lůžku
Přidáno před 22 hodinami
Višnová pikantní omáčka k masu
Přidáno 24. 7. 2025 18:15:02
Sendvič „Vegetariánská bomba“
Přidáno 24. 7. 2025 16:04:57
Ciabatta bez hnětení
Přidáno 24. 7. 2025 14:59:44
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Babiččina kulajda
Ivyjg před 57 sekundami
Rychlá meruňková buchta
Listicka129 před 33 minutami
Cukeťák na plechu
kaci.h@seznam.cz před 53 minutami
Sýrová omáčka
_martakrizk8_ před 1 hodinou
Plecko ve slaninové omáčce
suneno před 1 hodinou
Fazolkové lusky na smetaně
spruzina před 1 hodinou
Segedínský guláš
Pavluska75 před 1 hodinou
Řecká musaka
Olina3 před 5 hodinami
Stánkové langoše
ZuzanaKoukolova před 5 hodinami
"Langoše" z tvarohu
Edita1 před 6 hodinami
Tématické fráze:
hlávkové zelí na sladko,
karamelizované zelí,
bílé hlávkové zelí recepty,
bílé zelí na sladko,
karamelizované červené zelí,
červené zelí na sladko,
zelí na sladko,
hlavkové červené zelí,
bílé zelí na sladko recept,
karamelizovaný cukr,
hlávkové zelí recept,
karamelizovane bile zeli,
jak karamelizovat cukr,
hlávkové zelí recepty,
recepty na hlavkové zelí,
červené hlávkové zelí recepty,
hlávkové zelí,
hlávkový zelí na sladko,
karamelizované červené zelí na víně,
hlávkové zelí na víně
Suroviny:
zelí bílé,
cibule,
olej,
kmín celý,
špek,
sůl,
pepř mletý,
šťáva citronová,
brambory
Komentáře (10)
Já zelí vařím většinou vždy den předem,aby se hezky rozležely chutě