Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové na způsob golubců

Hodnocení receptu je 5,0 (52×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Náročný

Suroviny pro 1

4 porce

1

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 928 kJ /
461 kcal
Bílkoviny68,78 g
Tuky10,37 g
Vláknina12,00 g
Cholesterol 120 mg
Sodík 210 mg
Sůl0,30 g
Sacharidy18,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na kostičky nakrájenou cibuli restujeme na sádle, přidáme na kostky pokrájené maso, osolíme a necháme zatáhnout. Krok 2: Poté zaprášíme paprikou, zamícháme, přisypeme mouku a rychle restujeme. Krok 3: Podlijeme vodou max. do výše masa. Krok 4: Vmícháme rajčatový protlak, vhodíme koření, přiklopíme a dusíme pozvolna 30 minut. Krok 5: Mezitím nakrájíme zelí. Krok 6: Po půlhodině dušení k masu přidáme zelí, opět podlijeme a dusíme do změknutí masa. Nakonec vmícháme obě prohřáté smetany a dochutíme.

Zveřejněno 3. 6. 2013

Poznámka autorky 1974andrea

Dělám tuhle omáčku ke golubcům (zelným závitkům plněným mletým masem) a i tato varianta je velmi chutná, tak třeba zkuste :-)

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové na způsob golubců

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/m0zp

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové na způsob golubců

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/m0zp

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (64)

Trochu jsem pozměnila pořadí postupu, orestovala jsem cibuli, přidala maso, koření, protlak, společně orestovala, přidala zelí a podlila vodou. Vařila jsem v tlakovém hrnci, takže jsem zelí i maso dala najednou. A za 20 minutek bylo hotovo. Bylo to dobré, ale že bych si recept ukládala, to asi ne.. na můj vkus je to nasládlé.. když už, tak bych volila klasický segedínský guláš, podle chuti je to tomu hodně podobné.. každopádně snědly jsme to, nevyhodilo se..

Hrabje.bas 15. 4. 2017 04:37
Proboha, co to je za DALŠÍ BLÁBOL??? Jakmile se šťáva zahustí, brambory i maso se PŘESTÁVAJÍ PROVÁŘET a zůstane z něj TVRDOLÍN. Když rajský protlak, tak ZPRUDKA ORESTOVAT, před moukou, jinak je hořký, syrový. A zahuštěný guláš s nephotovým masem prováříme půl hodiny????? Tak to je fakt asi sranda. LIDI, mějte rozum, a když tuto něco přidáváte, udělejte aspň VLASTNÍ KOREKCI SELSKÝM ROZUMEM!!!

Tomáš: Nevím, jak se vaří segedín u Vás, ale u nás se připravuje ze zelí kysaného a nepřidává se do něj rajčatový protlak ;-)

Zobrazit 3 starší odpovědi

:yes: :yes: :yes:

Luxusní záležitost, zkusil jsem uvařit jednou a už to vaříme pravidelně. :yes:

Locoman: To mě moc těší, díky za zprávu :-K

já dnes skouším bez zelí a s hranolkami tak uvidíme :-O

michaela svancarova: Bez zelí to bude úplně jiné jídlo s jinou chutí. Na způsob golubců ( golubek ) je to právě proto, že je tam hlávkové zelí ;-)

Výborné dnes sme sa nabumbali :-8

to je určitě dobrota:-):-p:yes:

Je to moc dobrýýý,neměla sem protlak dala sem kečup fakt vynikající dnes vařím podruhéé mnááámka:-p:-K

Přítel se většinou řídí tím, že pochvalou je prázdný talíř, ale tentokrát i hlásil, že to bylo moc dobré :yes: A já byla ráda, že jsem mu do jídla mohla vpašovat tolik "čerstvého" hlávkového zelí :-D

To nemůže být nedobré:yes::yes:

HankaCh:No vidíš Hani, k čemu může i recept s vepřovým inspirovat;-) Díky, jsem ráda, že sis pochutnala:-K

Vynikající recept, denska jsem ho vyzkoušela s uzeným tempehem místo masa a trochu jsem ubrala mouku, sádlo ;-) a bylo to skvělé. Dík za inspiraci:-K

1974andrea:Zelí je doma,ale nemám slov...musím si cestu zopakovat:-//,rajčatový protlak zmizel z lednice:-((

Moc pěkný recept :-p ... jsi šikovná a nápaditá ;-):yes::yes:

Majka8::-D Tak doufám, že se kroky vyplatí;-)

Načíst další komentáře (15)

Tématické fráze:
vepřový segedýn, vepřové maso na kostičky recept, segedyn, veprovy zaludek plneny, vepřové maso na zpusob golubců, golubce s vepřovým masem, plněný vepřový žaludek, segedýn bez smetany, vepřové žaludky na asijský zpusob recept, veprove zaludky v zelí, vepřové na, segedyn se smetanou, veprove, zeli segedyn, veprove plecko na spusob golubcu, omáčka k zelným závitkům, recept plecko zelí smetana, omáčka k vepřovým závitkům, golubek, veprove zaludky na zelí, vepřový žaludek jako segedin

Suroviny:
maso vepřové, zelí bílé hlávkové, cibule, protlak rajčatový, smetana zakysaná, smetana na vaření, paprika sušená sladká, bobkový list, koření nové koření, sádlo, mouka hladká, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu