Vepřové na způsob golubců

1974andrea Kuchařka: 1974andrea

4 porce Vepřové maso 64 názorů

Suroviny

300 g vepřového masa nejlépe plece
300 g nakrájeného bílého hlávkového zelí
1 velká cibule
1 malý rajčatový protlak
1 zakysaná smetana (180 g)
1/2 smetany na vaření (100 - 125 ml)
1 polévková lžíce mleté sladké papriky
3 bobkové listy
8 kuliček nového koření
2 polévkové lžíce sádla
2 polévkové lžíce hladké mouky
sůl
Recept si zatím oblíbilo 48 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na kostičky nakrájenou cibuli restujeme na sádle, přidáme na kostky pokrájené maso, osolíme a necháme zatáhnout.

  2. Poté zaprášíme paprikou, zamícháme, přisypeme mouku a rychle restujeme.

  3. Podlijeme vodou max. do výše masa.

  4. Vmícháme rajčatový protlak, vhodíme koření, přiklopíme a dusíme pozvolna 30 minut.

  5. Mezitím nakrájíme zelí.

  6. Po půlhodině dušení k masu přidáme zelí, opět podlijeme a dusíme do změknutí masa. Nakonec vmícháme obě prohřáté smetany a dochutíme.

Poznámka

Dělám tuhle omáčku ke golubcům ( zelným závitkům plněným mletým masem) a i tato varianta je velmi chutná, tak třeba zkuste :-)

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 815 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřové na způsob golubců

  • LenkaRojtova LenkaRojtova

    Trochu jsem pozměnila pořadí postupu, orestovala jsem cibuli, přidala maso, koření, protlak, společně orestovala, přidala zelí a podlila vodou. Vařila jsem v tlakovém hrnci, takže jsem zelí i maso dala najednou. A za 20 minutek bylo hotovo. Bylo to dobré, ale že bych si recept ukládala, to asi ne.. na můj vkus je to nasládlé.. když už, tak bych volila klasický segedínský guláš, podle chuti je to tomu hodně podobné.. každopádně snědly jsme to, nevyhodilo se..

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    Tomáš: Nevím, jak se vaří segedín u Vás, ale u nás se připravuje ze zelí kysaného a nepřidává se do něj rajčatový protlak ;-)

    Odpovědět

  • Tomáš Tomáš(neregistrovaný)

    1974andrea: Proč tomu neříkáte segedín ?

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    Hrabje.bas: Nic ve zlém, ale já bych zase asi nevařila podle těch Vašich osvědčených rad. Jak vidíte, už je recept vyzkoušený několika lidmi a určitě by mi napsali, že maso bylo tvrdé, protlak hořký... A já osobně bych sem nikdy nedala recept, který by nebyl mnou osvědčený ;-)

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    Hrabje.bas: Zase nějaký CHYTROLÍN! Selský rozum je fajn, ale při vaření není nad vlastní zkušenost! :-)

    Odpovědět

  • Hrabje.bas Hrabje.bas(neregistrovaný)

    Proboha, co to je za DALŠÍ BLÁBOL??? Jakmile se šťáva zahustí, brambory i maso se PŘESTÁVAJÍ PROVÁŘET a zůstane z něj TVRDOLÍN. Když rajský protlak, tak ZPRUDKA ORESTOVAT, před moukou, jinak je hořký, syrový. A zahuštěný guláš s nephotovým masem prováříme půl hodiny????? Tak to je fakt asi sranda. LIDI, mějte rozum, a když tuto něco přidáváte, udělejte aspň VLASTNÍ KOREKCI SELSKÝM ROZUMEM!!!

    Odpovědět

  • medanek medanek

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    Locoman: To mě moc těší, díky za zprávu :-K

    Odpovědět

  • Locoman Locoman

    Luxusní záležitost, zkusil jsem uvařit jednou a už to vaříme pravidelně. :yes:

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    michaela svancarova: Bez zelí to bude úplně jiné jídlo s jinou chutí. Na způsob golubců ( golubek ) je to právě proto, že je tam hlávkové zelí ;-)

    Odpovědět

  • michaela svancarova michaela svancarova

    já dnes skouším bez zelí a s hranolkami tak uvidíme :-O

    Odpovědět

  • Monika Monika(neregistrovaná)

    Výborné dnes sme sa nabumbali :-8

    Odpovědět

  • Karla Karla(neregistrovaná)

    to je určitě dobrota:-):-p:yes:

    Odpovědět

  • jollka jollka

    Je to moc dobrýýý,neměla sem protlak dala sem kečup fakt vynikající dnes vařím podruhéé mnááámka:-p:-K

    Odpovědět

  • Katastrophe Katastrophe

    Přítel se většinou řídí tím, že pochvalou je prázdný talíř, ale tentokrát i hlásil, že to bylo moc dobré :yes: A já byla ráda, že jsem mu do jídla mohla vpašovat tolik "čerstvého" hlávkového zelí :-D

    Odpovědět

1 2 3 4 5

Tématické fráze: vepřový segedýn vepřové maso na kostičky recept segedyn veprovy zaludek plneny vepřové maso na zpusob golubců golubce s vepřovým masem plněný vepřový žaludek segedýn bez smetany vepřové na segedyn se smetanou veprove, zeli segedyn veprove plecko na spusob golubcu omáčka k zelným závitkům recept plecko zelí smetana vepřové na způsoby vepřové maso na zeli se smetanou nasladle zeli recepty rady vepřové maso je hodně tvrdé po uvaření veprova omacka na jiný zpusob polské vepřové na cibuli

Zapomněl/a jsem heslo