Trhané vepřové maso
Trhané maso, pomalu pečené v troubě, neztratí nic na své šťavnatosti. Obalené ve směsi koření a zalité polotmavým pivem, najde využití ve spoustě různých pokrmů, třeba v hamburgeru, nebo jím můžete naplnit tortillu.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 029 kJ / 1 441 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 205,32 g |
Tuky | 44,03 g |
Vláknina | 21,47 g |
Cholesterol | 650 mg |
Sodík | 6,54 g |
Sůl | 16,00 g |
Sacharidy | 50,25 g |
Postup přípravy
Krok 1: Včas zapneme nahřívat troubu na 160 °C. Cibuli a česnek oloupeme, nakrájíme nadrobno.
Krok 2: Dáme na dno menšího pekáčku a zalijeme pivem.
Krok 3: Maso omyjeme a osušíme. V misce smícháme ostatní ingredience.
Krok 4: Poté maso směsí obalíme ze všech stran, uložíme do pekáčku a přikryjeme alobalem.
Krok 5: Pekáček vložíme do trouby a pečeme 4 hodiny. Po upečení necháme zhruba 15 minut odpočinout.
Krok 6: Upečené maso natrháme pomocí dvou vidliček. Promícháme s výpekem a necháme chvilku nasáknout.
Krok 7: Podáváme s čerstvým chlebem, bramborovými špalíčky, nebo v burgeru.
Zveřejněno 11. 12. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Trhané vepřové maso
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KrLmJ
Moje poznámka
Trhané vepřové maso
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KrLmJ
Nejnovější recepty
Kedlubnová polévka
Přidáno před 6 hodinami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 18 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 21 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno 2. 5. 2025 11:01
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jogurtová bábovka
Cerpes před 1 minutou
Rychlá ořechová bábovka
Anna.Milkova před 25 minutami
Obyčejný hlávkový salát s obyčejnou zálivkou od babičky
Missa25 před 32 minutami
Kefírové lívance II
vavravictoria1 před 44 minutami
Klasická koprová omáčka s vejcem
frantisek66 před 1 hodinou
Hamburská vepřová kýta
Pisarak před 1 hodinou
Vepřová kotleta s houskovým knedlíkem
Pisarak před 1 hodinou
Toskánský bůček
poirotka před 2 hodinami
Vajíčková tlačenka
pavelcicha před 2 hodinami
Zadělávaná mrkev s hráškem
Mimino před 3 hodinami
Suroviny:
plec vepřová,
cibule,
česnek,
cukr třtinový,
sůl,
paprika sušená sladká,
kmín mletý,
pepř mletý,
tymián,
koření oregáno,
koření hřebíček,
skořice mletá,
pivo polotmavé
Komentáře (5)