Trhané vepřové maso
Trhané maso, pomalu pečené v troubě, neztratí nic na své šťavnatosti. Obalené ve směsi koření a zalité polotmavým pivem, najde využití ve spoustě různých pokrmů, třeba v hamburgeru, nebo jím můžete naplnit tortillu.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 029 kJ / 1 441 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 205,32 g |
Tuky | 44,03 g |
Vláknina | 21,47 g |
Cholesterol | 650 mg |
Sodík | 6,54 g |
Sůl | 16,00 g |
Sacharidy | 50,25 g |
Postup přípravy
Krok 1: Včas zapneme nahřívat troubu na 160 °C. Cibuli a česnek oloupeme, nakrájíme nadrobno.
Krok 2: Dáme na dno menšího pekáčku a zalijeme pivem.
Krok 3: Maso omyjeme a osušíme. V misce smícháme ostatní ingredience.
Krok 4: Poté maso směsí obalíme ze všech stran, uložíme do pekáčku a přikryjeme alobalem.
Krok 5: Pekáček vložíme do trouby a pečeme 4 hodiny. Po upečení necháme zhruba 15 minut odpočinout.
Krok 6: Upečené maso natrháme pomocí dvou vidliček. Promícháme s výpekem a necháme chvilku nasáknout.
Krok 7: Podáváme s čerstvým chlebem, bramborovými špalíčky, nebo v burgeru.
Zveřejněno 11. 12. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Trhané vepřové maso
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KrLmJ
Moje poznámka
Trhané vepřové maso
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KrLmJ
Nejnovější recepty
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 2 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 3 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno před 11 hodinami
Jemné bramborové knedlíky se švestkami
Přidáno před 11 hodinami
Kuřecí směs se žampiony
Přidáno před 12 hodinami
Bramborová scarpaccia se sýrem
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřové kostky po srbsku
Zuzkapumanek před 3 minutami
Bramborové vějířky s česnekem a slaninkou
Fitulka před 57 minutami
Sýrová roláda
Fitulka před 59 minutami
Cuketová pomazánka nejen na topinky
Fitulka před 1 hodinou
Tyrolské knedlíky s červeným zelím
Wikki před 2 hodinami
Ostružinový koláč s kardamonem
Bonega před 3 hodinami
Česneková bramboračka s vaječnou jíškou
Sahula před 10 hodinami
Pečená švestková povidla
Verosa před 13 hodinami
Banana bread - banánový chlebíček
dominikahonesova před 13 hodinami
Svíčková na smetaně
Sahula před 13 hodinami
Suroviny:
plec vepřová,
cibule,
česnek,
cukr třtinový,
sůl,
paprika sušená sladká,
kmín mletý,
pepř mletý,
tymián,
koření oregáno,
koření hřebíček,
skořice mletá,
pivo polotmavé
Komentáře (6)