Trhané vepřové maso
Trhané maso, pomalu pečené v troubě, neztratí nic na své šťavnatosti. Obalené ve směsi koření a zalité polotmavým pivem, najde využití ve spoustě různých pokrmů, třeba v hamburgeru, nebo jím můžete naplnit tortillu.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 029 kJ / 1 441 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 205,32 g |
Tuky | 44,03 g |
Vláknina | 21,47 g |
Cholesterol | 650 mg |
Sodík | 6,54 g |
Sůl | 16,00 g |
Sacharidy | 50,25 g |
Postup přípravy
Krok 1: Včas zapneme nahřívat troubu na 160 °C. Cibuli a česnek oloupeme, nakrájíme nadrobno.
Krok 2: Dáme na dno menšího pekáčku a zalijeme pivem.
Krok 3: Maso omyjeme a osušíme. V misce smícháme ostatní ingredience.
Krok 4: Poté maso směsí obalíme ze všech stran, uložíme do pekáčku a přikryjeme alobalem.
Krok 5: Pekáček vložíme do trouby a pečeme 4 hodiny. Po upečení necháme zhruba 15 minut odpočinout.
Krok 6: Upečené maso natrháme pomocí dvou vidliček. Promícháme s výpekem a necháme chvilku nasáknout.
Krok 7: Podáváme s čerstvým chlebem, bramborovými špalíčky, nebo v burgeru.
Zveřejněno 11. 12. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Trhané vepřové maso
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KrLmJ
Moje poznámka
Trhané vepřové maso
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KrLmJ
Nejnovější recepty
Kedlubnová polévka
Přidáno před 5 hodinami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 16 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 20 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno 2. 5. 2025 11:01
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová kotleta s houskovým knedlíkem
Pisarak před 15 minutami
Toskánský bůček
poirotka před 1 hodinou
Vajíčková tlačenka
pavelcicha před 1 hodinou
Zadělávaná mrkev s hráškem
Mimino před 1 hodinou
Chilli con zeleninka
jana-bartikova@seznam.cz před 3 hodinami
Kuřecí kousky se žampiony v sýrové omáčce
Lucie 66 před 3 hodinami
Půlnoční flamendr
Slavista62 před 5 hodinami
Vepřový flamendr z kýty podle starého receptu
Slavista62 před 5 hodinami
Kuřecí restovaná játra
Loiza před 14 hodinami
Suroviny:
plec vepřová,
cibule,
česnek,
cukr třtinový,
sůl,
paprika sušená sladká,
kmín mletý,
pepř mletý,
tymián,
koření oregáno,
koření hřebíček,
skořice mletá,
pivo polotmavé
Komentáře (5)