Batátovo-bramborová polévka s mrkví a celerem
Naše známé brambory a jejich exotičtější příbuzné batáty spojíme a připravíme z nich skvělou krémovou polévku. Její chuť zajistí také masový vývar a zelenina orestovaná na másla. Při servírování pak nezapomene na krutonky, kapku smetany a bylinky.
Suroviny pro 1 litr
1litr
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 125 kJ / 508 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 13,18 g |
Tuky | 26,38 g |
Vláknina | 11,94 g |
Cholesterol | 44 mg |
Sodík | 115 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 50,46 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 15. 3. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Batátovo-bramborová polévka s mrkví a celerem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QW63G
Moje poznámka
Batátovo-bramborová polévka s mrkví a celerem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QW63G
Nejnovější recepty
Tarhoňa s restovanou zeleninou
Přidáno před 2 hodinami
Smetanová polévka s květákem a kořenovou zeleninou
Přidáno před 10 hodinami
Cukeťák
Přidáno před 12 hodinami
Korejský salát z okurek
Přidáno 17. 7. 2025 14:06:48
Tortilly z přebytkového kvásku
Přidáno 17. 7. 2025 12:21:38
Kuřecí kousky v domácí Sweet chilli omáčce
Přidáno 17. 7. 2025 07:54:17
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kure pecene
raelggg před 14 minutami
Jablečná bábovka
stepankovasarka před 33 minutami
Tortilly z přebytkového kvásku
kucharicek14 před 1 hodinou
Znojemská omáčka s vepřovým masem
mariannamahrik před 2 hodinami
Cuketový perník
ZuzkaBob před 2 hodinami
Těstoviny se sýrovou omáčkou s houbami
lukasek.sarka.ladik před 4 hodinami
Panenkové medailonky dušené na špeku a cibuli
Debackey před 6 hodinami
Úžasný tvarohový moučník ke kávě
Terrana před 6 hodinami
Koprová polévka
Kajkajak před 6 hodinami
Bublanina
veronika812 před 8 hodinami
Suroviny:
batáty,
voda,
brambory,
vývar masový,
cibule,
mrkev strouhaná,
celer strouhaný,
máslo,
olej olivový,
česnek granulovaný,
sůl,
pepř mletý,
smetana,
libeček,
krutony
Komentáře (15)