Jarní těstoviny
S přicházejícím jarem můžeme využít dary přírody a do jídla přidat čerstvé listy rostlin, třeba medvědího česneku a šťovíku. Směs lístků stačí smíchat s uvařenými těstovinami a rozpuštěným máslem, výsledkem bude výborné jídlo svěží chuti.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 394 kJ / 1 050 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 30,14 g |
Tuky | 19,40 g |
Vláknina | 7,25 g |
Cholesterol | 51 mg |
Sodík | 5 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 185,16 g |
Postup přípravy
Krok 1: Těstoviny uvaříme v osolené vodě.
Krok 2: Na pánvi rozpustíme máslo. Do něj vmícháme scezené těstoviny. Ochutnáme a podle chuti dosolíme a opepříme.
Krok 3: Jarní lístky natrháme (kopřivy nejprve spaříme), překrájíme, lehce promícháme. Přidáme je k těstovinám.
Krok 4: Na talíři posypeme hlavičkami sedmikrásek.
Zveřejněno 23. 3. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jarní těstoviny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wprp8
Moje poznámka
Jarní těstoviny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wprp8
Nejnovější recepty
Losos s liškami ve smetanové omáčce
Přidáno před 4 hodinami
Polévka z čerstvého zelí s houbami a bramborem
Přidáno před 6 hodinami
Tvarohové nanuky
Přidáno před 12 hodinami
Uherská pěna podle ČSN
Přidáno před 13 hodinami
Karbanátky s cuketou jako obláčky
Přidáno 31. 7. 2025 13:11:14
Broskvovo-mandlový koláč
Přidáno 31. 7. 2025 13:01:03
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
Kocinka před 59 minutami
Pečená švestková povidla
Sbotka před 2 hodinami
Jahodová zmrzlina
Sefiragold před 3 hodinami
Cuketový perník
Dodo86 před 3 hodinami
Cuketová buchta s tvarohem
jitulinek.s1 před 4 hodinami
Buchta s chutí koláče
knihomolka před 4 hodinami
Cuketový perník
sarkasj@seznam.cz před 5 hodinami
Gratinovaná cuketa s brambory
TondaJ před 6 hodinami
Babiččina kulajda
Ivyjg před 6 hodinami
Suroviny:
těstoviny,
máslo,
sůl,
pepř mletý,
Komentáře (5)