Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čokoládové řezy s čokokrémem a šlehačkou

Pokud milujete čokoládu, určitě ochutnejte tyto výborné řezy. Nadýchaný čokoládový korpus je potřený výraznou rybízovou marmeládou a tvarohovo-čokoládovým krémem. Vše doplňuje čokoládová poleva a šlehačka, kterou můžete ochutit Pikaem.

Hodnocení receptu je 5,0 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Náročný

Doba přípravy 33 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 13 min

33 min (20 min příprava + 13 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

Plech o velikosti 34x34 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 935 kJ /
3 091 kcal
Bílkoviny107,80 g
Tuky144,98 g
Vláknina10,20 g
Cholesterol 1,72 g
Sodík 1,33 g
Sůl3,18 g
Sacharidy333,76 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zapneme troubu na 180 °C a plech vyložíme papírem na pečení. Papír lehce potřeme 3-4 kapkami oleje. Vejce rozdělíme na bílky a žloutky, odvážíme ostatní suroviny a rozpustíme máslo. Krok 2: Do šlehací mísy dáme nejprve bílky se solí a šleháme, než začnou houstnout, na plné obrátky. Poté postupně přidáme cukr a šleháme do hustých špiček sníh. Postupně po jednom zašleháme do sněhu žloutky. Krok 3: Smícháme mouku, prášek a Solamyl, prosejeme. Do ušlehané směsi zašleháme máslo a čokoládu a nakonec zlehka vmícháme moučnou směs. Krok 4: Vlijeme na plech a dáme péct. Po 3 minutách snížíme teplotu na 170 °C a dopečeme podle trouby 8-10 minut. Zkusíme špejlí. Jakmile se odděluje těsto od boků plechu, je upečeno. Krok 5: Korpus vyndáme na mřížku a necháme zcela vychladnout. Mezitím z uvedených ingrediencí ušleháme krém a v jiné míse ušleháme šlehačku na zdobení (do části můžeme přidat Pikao). Krok 6: Vychladlý korpus rozdělíme na poloviny a obě potřeme lehce džemem. Na jednu polovinu rozetřeme polovinu krému a svineme pomocí papíru tenkou roládku. Druhou polovinu korpusu ještě překrojíme na poloviny, jednu potřeme krémem a druhou přitiskneme džemem potřenou stranou na krém. Krok 7: Čokoládu rozpustíme, přidáme máslo a olej. Krok 8: Slepený pruh i roládku potřeme čokoládovou polevou, nebo pomocí bublinkové fólie potřené čokoládou obalíme, jakmile čokoláda mírně tuhne. Necháme ztuhnout úplně a fólii odstraníme. Nakrájíme nožem namáčeným v horké vodě a ozdobíme šlehačkou.

TIP: Ozdoby z čokolády

Zveřejněno 24. 3. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čokoládové řezy s čokokrémem a šlehačkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rk9k4

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čokoládové řezy s čokokrémem a šlehačkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rk9k4

Marie

Komentáře (12)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Moanka: Super :-):yes::-K

Marie Svarcova: Ty mi teda věříš, to Ti moc děkuji. :-8 Posnažím se tedy… :-)

Moanka: :-) Určitě ano - já jsem ctěla původně udělat dvě roládky proti sobě ale ta druhá půlka byla o maličko vyšší (asi špatně urovnané na plechu) tak byla jen jedna a z druhé řezy, chuť stejná. . Vím , že jsi šikovná tak se nemáš čeho bát ;-) Těším se na foto

Pane jo! :-8 :yes:
Myslíš, že to zvládnu? To vypadá úžasně… <3 :-K

Anna Kocikova: :-) máš pravdu , také si občas říkám, že bych něco ochutnala co vidím u druhých. Užij si hezký večer :-K

Marie Svarcova: Maruško,kdyby to tak šlo sáhnout si pro kousek přes monitor:-8to by se loupilo,to by se mlsalo:-Q:-DTaké se mějte oba moc hezky:-K

Anna Kocikova: :-) No jo syn byl nadšený a moc mu chutnalo, já moc sladklé nemusím ale jednu roládku jsem snědla, jelikož ta čokoládová chuť je skvělá. :-K Mějte se oba moc hezky.

Maruško to je velice lákavá nabídka nejen po nedělním obědě:-8:-K

zdenka.s: :-) Zdeničko, moc děkuji za opět milý komentář. Dnes ale nepeč ;-)- prý se nemá na květnou neděli péct - vůbec jsem to nevěděla až dnes jsem se dočetla :-D Jo to pikako do ušlehané šlehačky jsem zkusila a je to hodně podobné pařížské a bez práce. Dej ho podle své chuti já nemám ráda sladké tak dávám málo. Ať se podaří, :-K Mějte se všichni skvěle:-K

Tak Maruško, tohle už je takřka geniální :-) za prvé: ze stejných surovin jsou dva různé,i když ,,jen" vzhledem, zákusky .Za další: to ozdobení bublinkovou fólií je úžasné atd atd..A jak je zvykem , naprosto do detailů napsaný recept i postup, čili úplně pro mě.Však víš :-D. :yes::yes::yes:
A mám tu už asi tři měsíce tubu Pikaa ,tak ji konečně využiju
Hezkou, nejen ,neděli :-K:-K

Bayta: :-) Moc děkuji, nápad to můj není. Dělala jsem asi před 20-25 lety dort takto obalený čokoládou podle nějakého starého časopisu ale už nevím jaký to byl jen jsem si postup opsala.
:-K Přeji krásnou neděli :-K

To nanášení čokoládové polevy pomocí bublinkové fólie je výborný nápad. :-) Vypadá to moc pěkně.

Suroviny:
vejce, cukr krupice, sůl, mouka hladká, kypřící prášek, solamyl, máslo, čokoláda, tvaroh, čokoláda, pudink bez vaření, cukr, čokoláda, máslo, olej, smetana, pikao, džem rybízová, zdobení čokoládové, olej

Přidat fotografie receptu