Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí marshmallow

Marshmallow je známá cukrovinka zejména za velkou louží. My si jeho obdobu můžeme snadno připravit doma. Oblíbený džus se želatinou povaříme, vyšleháme a necháme ztuhnout. Nadýchanou hmotu pak dozdobíme šlehačkou a ovocem.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

toprecepty.cz toprecepty.cz

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 10 min bez doby chlazení

45 min (35 min příprava + 10 min tepelná úprava, bez doby chlazení)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 114 kJ /
505 kcal
Bílkoviny65,50 g
Tuky0,15 g
Vláknina1,00 g
Cholesterol 75 mg
Sodík 110 mg
Sůl0,08 g
Sacharidy60,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do hrnce nalijeme džus, přidáme želatinu a necháme 10 minut bobtnat. Krok 2: Za stálého míchání necháme želatinu na mírném ohni zcela rozpustit (může to trvat i 10 minut). Necháme vychladnout. Krok 3: Vychladlou tekutinu začneme šlehat. Nejprve na nižší rychlost a postupně přidáváme až na maximální rychlost. Takto šleháme 10-15 minut. Krok 4: Vyšlehanou hmotu nalijeme do formy vymazané olejem nebo vyložené pečicím papírem a dáme do chladu ztuhnout. Krok 5: Při servírování pak zdobíme šlehačkou, jahodami a cukrářským zdobením.

TIP: Dokonalá šlehačka

Zveřejněno 21. 5. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí marshmallow

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rk9NW

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí marshmallow

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rk9NW

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Tento recept jsem viděla na vašem YouTube kanálu

Drahomirakotlanova: Marshmallow je známá cukrovinka zejména za velkou louží. :-8

Co je marshmallow? :-?

Suroviny:
džus ovocný, želatina, šlehačka, jahody, zdobení cukrářské

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu