Bramborové lokše s husím sádlem
Tradiční bramborové lokše jsou tenké placky z brambor a mouky. Můžeme je podávat jak naslano, tak i ve sladké verzi. Výborné jsou však i jen tak samotné, čerstvě upečené a potřené husím sádlem.
Suroviny pro 4 dávky
z dávky vyjde přibližně 12 placek
4dávky
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 822 kJ / 1 153 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 33,05 g |
Tuky | 8,70 g |
Vláknina | 17,00 g |
Cholesterol | 5 mg |
Sodík | 3,23 g |
Sůl | 8,00 g |
Sacharidy | 227,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Den předem uvaříme brambory, necháme je vychladnout a oloupeme.
Krok 2: Oloupané brambory rozmačkáme, posolíme, přidáme mouky a vypracujeme těsto.
Krok 3: Z těsta vyválíme dlouhý váleček, který pokrájíme na stejně velké dílky. Vyjde na asi 12 kusů. Ze všech pak vyválíme placky kulatého tvaru.
Krok 4: Postupně je z obou stran pečeme na suché nepřilnavé pánvi, častěji je otáčíme.
Krok 5: Po upečení odstraníme z placky přebytečnou mouku a potřeme je ještě zatepla husím sádlem (stačí klidně jen na jedné straně).
Zveřejněno 13. 6. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bramborové lokše s husím sádlem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5yLGv
Moje poznámka
Bramborové lokše s husím sádlem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5yLGv
Nejnovější recepty
Točená vaječná omeleta
Přidáno před 2 hodinami
Těstoviny s krémovou cibulovou omáčkou
Přidáno před 10 hodinami
Cuketové sushi
Přidáno před 13 hodinami
Panenka v kopru
Přidáno před 14 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 23 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno 15. 6. 2025 17:48
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Meruňkový koláč
jalamo před 29 minutami
Jihočeský kynutý koláč
Evculina84 před 39 minutami
Luxusní a rychlý makovník
Amona před 1 hodinou
Rýžový nákyp s broskvemi
Yennefer1 před 2 hodinami
Jahodové muffins
kahus308 před 3 hodinami
Švestkové kuličky z tofu
Ivanka Rohacova před 5 hodinami
Rychlé kuřecí rizoto pro začátečníky
Kohoutova před 5 hodinami
Špenátová polévka
brtna před 11 hodinami
Fazolkové lusky na smetaně
ZuzkaBob před 12 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Anna.Milkova před 12 hodinami
Suroviny:
brambory,
mouka hladká,
sůl,
sádlo husí
Komentáře (11)