Pečené brambory Hasselback

cathleen Kuchařka: cathleen

Přílohy 19 názorů

Suroviny

brambory
sádlo
mletý pepř
hrubá sůl
Recept si zatím oblíbilo 47 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Pěkné neloupané brambory dobře umyjeme, nejlíp to jde kartáčkem.

  2. Ostrým nožem brambory svisle nakrájíme na tenounké plátky, nedořízneme až k podložce - můžeme si pomoci položením brambory mezi dvě čínské hůlky, zabrání nechtěnému překrojení brambory.

  3. Jednotlivé brambory dobře potřeme rozpuštěným sádlem, snažíme se potřít i mezi nakrájenými "lístky".
    Posypeme pepřem a solí a vložíme péct do předem vyhřáté trouby.

  4. Pečeme při 190°C přibližně 60-70 minut, během pečení ještě potřeme sádlem.
    Upečené ihned podáváme.

Poznámka

Inspirace z http://fresh.iprima.cz, kde brambory potírali husím sádlem - my měli klasické vepřové.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 2 690 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pečené brambory Hasselback

Předchozí 1 2

Tématické fráze: pecene brambory pecené brambory recept recept na pečené brambory recepty pečene brambory pečené brambory na másle brambory haselback haselback brambory pečená brambora pečené neloupané brambory brambory recepty recepty na pečené brambory recepty z brambor pečený brambor neloupane brambory brambory pečené fresh recepty iprima fresh recepty iprima fresh iprima fresh - recepty pecena narezana brambora

Zapomněl/a jsem heslo