Pečené brambory Hasselback

cathleen Kuchařka:

Přílohy 17 názorů

Recept si zatím oblíbilo 30 kuchařů
530

Suroviny

brambory
sádlo
mletý pepř
hrubá sůl
Recept si zatím oblíbilo 30 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Pěkné neloupané brambory dobře umyjeme, nejlíp to jde kartáčkem.

  2. Ostrým nožem brambory svisle nakrájíme na tenounké plátky, nedořízneme až k podložce - můžeme si pomoci položením brambory mezi dvě čínské hůlky, zabrání nechtěnému překrojení brambory.

  3. Jednotlivé brambory dobře potřeme rozpuštěným sádlem, snažíme se potřít i mezi nakrájenými "lístky".
    Posypeme pepřem a solí a vložíme péct do předem vyhřáté trouby.

  4. Pečeme při 190°C přibližně 60-70 minut, během pečení ještě potřeme sádlem.
    Upečené ihned podáváme.

Poznámka

Inspirace z http://fresh.iprima.cz, kde brambory potírali husím sádlem - my měli klasické vepřové.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 247 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pečené brambory Hasselback

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo