Pečené brambory Hasselback

Suroviny

brambory
sádlo
mletý pepř
hrubá sůl

Postup přípravy receptu

  1. Pěkné neloupané brambory dobře umyjeme, nejlíp to jde kartáčkem.

  2. Ostrým nožem brambory svisle nakrájíme na tenounké plátky, nedořízneme až k podložce - můžeme si pomoci položením brambory mezi dvě čínské hůlky, zabrání nechtěnému překrojení brambory.

  3. Jednotlivé brambory dobře potřeme rozpuštěným sádlem, snažíme se potřít i mezi nakrájenými "lístky".
    Posypeme pepřem a solí a vložíme péct do předem vyhřáté trouby.

  4. Pečeme při 190°C přibližně 60-70 minut, během pečení ještě potřeme sádlem.
    Upečené ihned podáváme.

Poznámka od kuchařky

Inspirace z http://fresh.iprima.cz, kde brambory potírali husím sádlem - my měli klasické vepřové.

Komentáře k receptu Pečené brambory Hasselback

Předchozí 1 2

Tématické fráze: pecene brambory pecené brambory recept recept na pečené brambory recepty pečene brambory pečené brambory na másle brambory haselback haselback brambory pečená brambora pečené neloupané brambory brambory recepty recepty na pečené brambory recepty z brambor pečený brambor neloupane brambory brambory pečené fresh recepty iprima fresh recepty iprima fresh iprima fresh - recepty pecena narezana brambora