Pečené brambory Hasselback

cathleen Kuchařka:

Přílohy 19 názorů

540

Suroviny

brambory
sádlo
mletý pepř
hrubá sůl
Recept si zatím oblíbilo 40 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Pěkné neloupané brambory dobře umyjeme, nejlíp to jde kartáčkem.

  2. Ostrým nožem brambory svisle nakrájíme na tenounké plátky, nedořízneme až k podložce - můžeme si pomoci položením brambory mezi dvě čínské hůlky, zabrání nechtěnému překrojení brambory.

  3. Jednotlivé brambory dobře potřeme rozpuštěným sádlem, snažíme se potřít i mezi nakrájenými "lístky".
    Posypeme pepřem a solí a vložíme péct do předem vyhřáté trouby.

  4. Pečeme při 190°C přibližně 60-70 minut, během pečení ještě potřeme sádlem.
    Upečené ihned podáváme.

Poznámka

Inspirace z http://fresh.iprima.cz, kde brambory potírali husím sádlem - my měli klasické vepřové.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 613 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pečené brambory Hasselback

1 2

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: fresh recepty brambory haselback pecene brambory iprima fresh iprima fresh recepty pečené neloupané brambory pečene brambory v troube-hasselback iprima-fresh.cz videorecepty iprima fresh - recepty pečená vídeňská brambora pecene brambory viden haselback pečené vídeňské brambory hasselback pečení se sádlem haselback brambory haaselback brambory brambory na platky v troube neloupane brambory na platky v troube neloupane hasselack bramory nové neloupané brambory

Zapomněl/a jsem heslo